Showcase

Time travel agency

Friday, 14 January 2011

As a lover of time travel theories, i grab every chance to write time travel into whatever i write. For a side project of a Dutch children magazine, somewhere in 2005, i was asked to write six pages. Actually i think they wanted Pieter Dorrenboom to draw them, and they had no other choice than me because the deadline was a joke.
I remember that the comic pages were published in colour, but all i could find in my archive are these black&white photocopies:

I was pretty pleased with the result and hoped that we would be asked to make a weekly episode of The Time Travel Agency. But that never happened.

Comments:

Pieter

2011-01-16 17:11:22

Ik maakte al maandelijks een illustratie voor het blad (vanaf oktober 1999) en het was Dirk Snoodijk – die toen art director was of een soortgelijke functie had – die mij vroeg een gagstrip te maken voor het vakantieboek (zomer 2000). Dat ik jou als tekstschrijver aandroeg was volgens mij alleen maar een pluspunt voor Dirk. Dirk had een blindelings vertrouwen in ons en we kregen daarom carte blanche van hem met als enige voorwaarde dat het moest aansluiten bij de doelgroep (10 t/m 14 jaar) en het minimaal voor de helft in het Engels moest. Dat om de reden dat het blad bedoeld was om kinderen de Engelse taal eigen te maken.
Dirk heeft later zijn enthousiasme voor onze strip moeten bezuren, want hij kreeg van de redactie van het blad te horen dat het niet gewaardeerd werd dat Dirk op eigen initiatief ons deze opdracht had gegeven. Ik heb nooit begrepen waarom er zo moeilijk over werd gedaan. De strip sluit goed aan bij de doelgroep en ik vind de grapjes nog steeds leuk.
Niet lang daarna is Dirk weg gegaan bi…

frits

2011-01-16 17:16:28

Wat een geheugen, Pieter! En ik herinner me nu dat Dirk daar inderdaad werkte. Ik vind de strip ook best leuk. Maar Elvis vond ik bij herlezing beter. Daar moeten we een boekje van maken! Ik ga binnenkort naar en drukkerij om over kleien oplage uitgaves te praten, dus… Wordt vervolgd!

frits

2011-01-16 17:17:08

Nou, ik ben niet van plan oplages te kleien. Ik bedoelde kleine oplages.

Pieter

2011-01-16 17:19:52

Ik heb geloof ik iets meer dan 1024 tekens nodig! Maar om mijn verhaal af te maken:
…niet lang daarna is Dirk weg gegaan bij het blad (er zal vast nog wel meer hebben gespeeld) en ik heb daarna nooit meer een illustratie mogen maken voor het blad.
Ik zal de originele pagina’s in kleur voor je inscannen en naar je toe sturen.

frits

2011-01-16 17:24:27

Dan vervang ik die zwartwit scans! (En iedereen dit dit leest, kijk even op de site van Pieter: brush-a-gogo.)