Showcase

Super Dynamic

Tuesday, 11 January 2011

Dirk Koorn maakt zich niet populair bij zijn vrienden met de enorme hoeveelheden spullen die hij ze cadeau geeft. Ik bedoel, wij voeren hier te huize een contante strijd tegen de materie, die alle leefruimte dreigt in te nemen. En als Dirk langs is geweest, staat hier steevast weer een doos vol boeken en platen die mij een stuk dierbaarder zijn dan de erfstukken van mijn schoonfamilie of het speelgoed van de kinderen. Ik zal u de details besparen, maar ik heb het thuis niet makkelijk sinds ik Dirk ken.
In de laatste doos die Dirk me in mijn maag splitste zaten een paar juwelen. Zoals deze elpee van Super Dynamic:

Misschien had ik Dirk nooit moeten vertellen dat ik zo gek ben op popmuziek die in de jaren 60 en 70 in Suriname en op Curacao werd gemaakt. Ik dacht dat er maar een handjevol platen in dat genre was gemaakt. Maar dankzij Dirk heeft oma’s servies plaats moeten ruimen voor een behoorlijk rijtje van dit soort platen.
Super Dynamic laat horen dat ze van alle markten thuis zijn: elk liedje is in een ander genre. Maar ik vind ze allemaal goed. Net als ik denk dat het een beetje inzakt, klinkt er een brandweersirene of een drumsolo.
Hier zijn twee voorbeelden: een slijper (Hope) en een tambu (Espacio):


.

Comments: