Showcase

De God van Nederland

Wednesday, 16 January 2013

Gisteren was in de kelder van het Atheneum Nieuwscentrum de presentatie van het zesde nummer van het tijdschrift “De God van Nederland”:

Vic van der Reyt en Bob Polak zijn voor hun plezier dit blad begonnen en binnen een jaar zijn er al zes nummers verschenen. Ongeveer dertig mensen waren gisteravond getuige van de onnavolgbare manier waarop Vic van der Reyt zo’n mini-event tot iets moois kan maken. Ik heb hem dat al vaker zien doen. Hij is in staat om je in een paar minuten het gevoel te geven dat het leven een feest is.

De reden dat ik hierbij was is dat het thema van dit nummer “blaadjes” is, en ik ben een van de mensen ben die in het blad door Hugo Hoes (tekst) en Edo Landwehr (foto’s) worden geportretteerd.

Andere geportretteerde blaadjesmakers zijn oa Jan Kooij (Prime Time) en Barbara Stok (Barbaraal). Verder staan er artikelen over blaadjes in van Peter Schroder (Hitweek) en Piet Schreuders, die over zijn eigen blaadjes schrijft. Alleen dat laatste artikel maakt dit nummer van “De God van Nederland” al meer dan de moeite waard. Maar als u het wilt lezen, zult u het blad zelf moeten aanschaffen.
Na afloop van de presentatie ben ik met een steeds kleiner wordend gezelschap nog de stad ingegaan. Met als gevolg dat ik dit verhaal verder kort houd, want zo’n kroegentocht met Vic hakt er behoorlijk in.

Comments:

Jon van den Berg

2013-01-16 13:45:46

Laat geworden? :-)
“Tweemaal schudde de God van Nederland zijn eerbiedwaardig hoofd en
tweemaal schoven z’n eerbiedwaardige grauwe bakkebaarden heen en weer
over z’n vest…”

frits

2013-01-16 13:49:21

Niet heel laat, maar ik kan gewoon niet goed tegen alcohol. En ook niet tegen kou. Maar het was het waard!

Henri

2013-01-21 23:15:51

… ! Mooi, dit!