Showcase

Tuschinski

Thursday, 24 January 2013

Ik ben eigenlijk nog niet klaar met het maken van eerste versies van de Amsterdamse alfabetten, maar het is mij te koud om door de stad te gaan fietsen en foto’s te maken, dus ik ben maar vast begonnen met het beter uitwerken van de alfabetten waarvan ik zeker weet dat ze in het boek gaan komen. Zoals de letters van Tuschinski!

Op de foto die ik had gebruikt voor mijn eerste versie kon ik de letters niet goed zien. Bovendien was de foto onder een hoek genomen, waardoor mijn letters te hoog waren. Maar ik had vooral helemaal gemist dat de letters gereconstrueerd waren uit allemaal driehoekjes. Dat zag ik pas op de foto die Maarten Helle in zijn boek “Amsterdam in letters” heeft opgenomen:

En ik moest er natuurlijk ook nog de cijfers bij verzinnen. Ik heb niet bijgehouden hoe lang ik hier mee bezig ben geweest, dat houd ik meestal niet bij, maar als ik met alle 40 alfabetten zo lang bezig ga zijn, komt dit boek nooit af. Maar goed, dit alfabet is er:

Comments:

aris

2013-01-24 19:28:12

Toch een opmerking (ook al heb je er 40 uur aan gewerkt). Het lijkt mij dat het verbindingsstreepje van de H ook uit driehoekjes moet bestaan…

frits

2013-01-24 21:10:27

@Aris: jij krijgt tzt een setje kopien van alle alfabetten ter correctie!

aris

2013-01-26 12:36:09

Oh dear! Ik en mijn grote mond..