Showcase

De Luvil-man

Saturday, 26 May 2012

In de aanloop naar de presentatie van het ShowCase-boek, volgende week donderdag, moeten er nog talloze dingen gebeuren. Ik heb me er al mee verzoend dat ik een aantal dingen niet ga halen, maar ik ben zeer tevreden over wat er allemaal wel gehaald is. Het moet wel heel raar lopen als het donderdag geen mooi feestje wordt. Natuurlijk, er kunnen heel weinig mensen komen opdagen, dat zou jammer zijn, en er kan geen boek verkocht worden, wat ook jammer zou zijn, maar ik lig daar niet wakker van. Ik probeer me te concentreren op de dingen die ik kan beïnvloeden en de opkomst en verkoop maken daar geen onderdeel van uit.
Een heel dierbaar boekje dat straks in de vitrines van Warren & Lee komt te liggen is deze:

Het idee en het ontwerp is van Fake Booy, en het was een van de eerste omslagen die klaar waren en daardoor meteen de toon zetten voor de rest.
Het maken van alle boeken die op de presentatie te zien zullen zijn, was een enorme klus, maar erg leuk om te doen. Van te voren was afgesproken met de Universiteit van Amsterdam dat de expositie twee weken zou duren. Dat is kort voor de hoeveelheid werk die erin is gestopt, maar omdat ik niet elke dag zo’n kans krijg, zat ik daar niet mee. Van de week kreeg ik een mailtje dat de expositie maar een dag zou duren. De reden is een nieuwe bepaling, die ervoor moet zorgen dat de tentoongestelde boeken niet langer dan een dag worden blootgesteld aan de hoge UV-straling op die plek. Ik kan natuurlijk de humor van zo’n mail wel inzien, waarschijnlijk hebben ze bij de UvA ingezien wat ze in huis hebben gehaald, en proberen ze op deze manier de schade te beperken. Maar afspraak is afspraak en twee weken is twee weken. Het zal allemaal zo’n vaart niet lopen, maar als u mijn boeken catalogus wilt zien, kunt u misschien toch beter niet te lang wachten. En het liefst gewoon komen op de 31e!

Comments:

Milan

2012-05-27 00:08:50

Ik hoop dat ik de expo nog wel even kan zien! Tot hoe laat is de presentatie donderdag? Zou ik rond 19:00 voor gesloten deuren staan?