Showcase

Magies Sentrum

Tuesday, 22 May 2012

Fake Booy maakte een omslag voor het boek dat ik over Amsterdam in de jaren zestig schrijf:

Ik doe soms lange tijden niks aan dit project, maar ongemerkt ben ik toch al een heel eind. Ik zou nu moeten beginnen met het interviewen van de mensen die ik wil beschrijven en die nog leven. Want ook zij hebben niet het eeuwige leven. Maar omdat ik geen enkele garantie kan geven dat het boek er ook werkelijk gaat komen, vind ik het niet echt netjes om mensen lastig te vallen. Misschien zou een serie interviews te verkopen zijn aan een tijdschrift, zodat ik de geïnterviewden iets kunnen betalen. Want dat is iets dat mij al heel lang dwarszit: geïnterviewden krijgen meestal geen geld. Ik wordt in mijn leven gemiddeld twe keer per jaar geinterviewd, en daar moet ik dan vaak een halve dag voor vrij maken en nooit krijg ik er een cent voor. Dat klopt niet, vind ik. Dus als ik zelf iemand interview, deelt hij of zij in het honorarium. Maar voorlopig heb ik nog geen enkele poging gedaan om dit project aan een blad te verkopen.

Fotograaf Cor Jaring staat bovenaan mijn lijst. Hij heeft een site waarop veel foto’s staan, maar de verhalen staan er niet bij. Onlangs werd ik de gelukkige bezitter van een van zijn boeken:

Daarin staat onder andere een foto van Cor Jaring zelf, met zijn magische pershelm:

De onderschriften in het boek zijn erg karig, zodat het vaak gissen is wie er op de foto’s staat afgebeeld. Maar volgens mij is dit Max Reneman, een van de Deskundologen, waarvan ik maar weinig foto’s heb gezien:

Bij onderstaande foto staat: “De Veldhoen-clan, met o.m. Ernst Vijbrief en Guillaume Lo-A-Njoe tijdens een happening op straat”:

En dit zijn foto’s van een van de happeningen van antirook-magier Robert Jasper Grootveld bij het Lieverdje:

In mijn cassettebandjes-archief zit twee tapes met opnames van ene Jasper. Ik vermoed dat dit Robert Jasper Grootveld is, maar ik weet dit niet zeker. Hier

En hier is nog een fragment:

Comments:

waa

2012-05-22 18:31:23

‘Volgende halte is Juinen’
!

milan

2012-05-22 22:17:46

Geweldige cover… en foto’s.

john

2012-05-23 19:22:03

Ik ben er vrijwel zeker van dat de stem niet van Grootvelt is. Hij is wel te horen op de lp van het Deskundologisch Laboratorium (Phyrasland & Amsterdam)