Showcase

Vrije Geluiden

Sunday, 20 May 2012

Bij het ShowCase-boek komen een aantal bijlages. Het boek kost dan wel 100 euro, maar u krijgt natuurlijk wel waar voor uw geld. Onder andere in de vorm van een aantal bonnen, waarover ik u later iets zal vertellen. Maar er komt ook een ceedee bij met een greep uit de radio -programma’s waaraan ik heb meegewerkt. Dat was een gelegenheid om ook “Vrije Geluiden” weer eens uit de kast te halen.
“Vrije Geluiden” was een wekelijks programma van vijf minuten, dat Piet Schreuders in de jaren 80 voor de VPRO maakte en dat ik na een jaar of zeven over mocht nemen. Vooral de samenwerking met presentator en technicus Albert Ballintijn was feest: hij deed alles wat ik hem vroeg en geen moeite was teveel, terwijl hij absoluut geen ervaring als presentator had. “Vrije Geluiden” ( later “Geluiden van de wereld” en “Audio Archelogie”) was het enige programma dat hij ooit heeft gepresenteerd!
Ik had voor mezelf al eens een compilatie gemaakt, met 14 van de leukste afleveringen. Die komt nu ook op de mp3-ceedee die bij het ShowCase-boek zit, maar dan natuurlijk in een andere verpakking dan dit ontwerp dat ik jaren geleden heb gemaakt:

Hier is een dierbare aflevering, waarin Albert het mysterie van de uitdraaigroef van grammofoonplaten bespreekt:

Comments: