Showcase

Luchtvaart

Thursday, 3 May 2012

Toen ik klein was gaf ik weinig tot niets om vliegtuigen. Wel om ruimteraketten, maar die zag je weinig. Vliegtuigen spraken in de jaren 60 wel tot de verbeelding van vele andere jongetjes en mannen. Tegenwoordig is de fascinatie voor vliegtuigen een stuk minder. Vliegtuigen zijn te gewoon geworden om er nog het wonder van te zien. En ze zijn tegenwoordig ook een stuk minder mooi dan in de jaren zestig.
Nu, veertig jaar later, vind ik vliegtuigen wel interessant. Daarom koop ik ook regelmatig boeken met foto’s en liefst tekeningen van bijzondere vliegtuigen. In de Hoe en Waarom-reeks zit er uiteraard ook een deel dat gewijd is aan vliegtuigen. Dat vond ik op Koninginnedag:

Ik vond ook een map met zwart wit foto’s van allereli vliegtuigen, waaronder een paar vliegende vleugels, een van mijn favoriete vliegtuigsoorten:

Maar het door Albert Heijn uitgeven verzamelboekje, waarin afgeweekte luciferdoos-etiketten moesten worden geplakt, is misschien wel de mooiste vliegtuigvondst van dit jaars Koninginnedag:

En alle luciferdoos-etiketten zitten er keurig in:

Comments: