Showcase

Huisvrouwenfolders

Sunday, 25 October 2020

Bij mijn moeder lagen in een la een stapel folders. Die kwamen volgens het huis in met de boodschappen. maar er zit ook een serie tussen, dus er moet een soort abonnement zijn geweest. Het waren recepten, tips en vooral verkapte reclames voor producten. Ik herken niets uit mijn opvoeding in dit stapeltje folders. Ik kan me ook niet herinneren dat ik mijn moeder er ooit eentje heb zien lezen:


Het zijn charmante staaltjes simpele vormgeving met af en toe een uitschieter. Als het geen jeugdsentiment voor u is zal dit weinig voor u betekenen. Maar ja, het is mijn blog, hè.
Er zit zelfs een Fiep Westerdorp omslag tussen:

Bovenstaande folders zijn allemaal A5, maar er zijn ook kleinere foldertjes, zoals deze, met op een omslag de oma van Eefje Wentelteefje:

Comments:

Pieter

2020-10-26 12:07:52

Het is geen jeugdsentiment voor mij, maar ben desalniettemin zeer gecharmeerd van deze folders, in het bijzonder met het kleurgebruik. Typerend zijn de ‘vergrijsde’ kleuren uit de periode waaruit dit drukwerk komt. Hoe krijg je die toch zo mooi? Lag het aan de drukinkt of de druktechnieken van die tijd? Ik weet het niet, maar ben er wel nieuwsgierig naar.

Arend

2021-01-27 21:20:56

Prachtige verzameling!