Showcase

Papier

Tuesday, 27 October 2020

De man die deze site heeft gebouwd en hem repareert als er iets niet werkt, heeft al meerdere keren gezegd dat het een wonder is dat hij nog bestaat. De software is verouderd en er komt een dag dat u hem niet meer kunt zien. Ik heb geen idee of dit een kwestie van weken of maanden is. Maar ik ben vandaag herbegonnen met de papieren versie van Showcase.
Anderhalf jaar geleden was ik daar na ruim drieduizend afleveringen mee gestopt. Ondanks de kleine oplage werden de portokosten me te groot.
Dat ik toch weer ben begonnen is niet alleen vanwege de mogelijkheid dat dit blog verdwijnt. Ik wil ook meer letteren, en ik houd meer van papier dan van computerschermen. Ik besef dat ik me daarmee in een marginale uithoek van de samenleving manoeuvreer, maar ik voel me daar prettiger dan op sociale media.
Ik wil vooral ook weer gaan schrijven over wat mijn mening over wat er in de wereld gaande is. Dat zijn geen populaire meningen. Maar het kan me inmiddels niet meer schelen wat wie dan ook daar van denkt. Ik hoop dat ik het helemaal verkeerd heb, maar ik voorzie een sombere toekomst als er niet een wonder gebeurt. En los daarvan, ik ervaar het leven NU al als een aanfluiting. Er zullen mensen zijn die weinig last hebben van wat er in de wereld gaande is of die hier optimistische ideeen over hebben, maar ik vind het verschrikkelijk. Op dit blog ga ik het er niet meer over hebben maar in de papieren Showcase wel. En natuurlijk ga ik het ook over muziek, pulp en curiosa hebben.
Mocht u op de mailinglijst willen komen te staan stuur me dan even een mailtje.

Comments:

Niels J. Masselink

2020-10-27 17:02:48

Hoi Frits, het is makkelijk praten als niet je ziel en zaligheid in deze blog zit, maar dat het plots ophoudt te bestaan vind ik eigenlijk wel heel mooi! Net als het echte leven moet je keuzes maken wat je belangrijk vindt omdat het simpelweg straks niet meer kan. Alles is eindig.