Showcase

Illustraties

Thursday, 8 October 2020

Geloof het of niet maar toen ik stopte met mijn studie medicijnen wilde ik illustrator worden. Ondanks ik mijn huur betaalde met wat ik verdiende met letteringen hoopte ik jarenalng dat ik zou kunnen leven van tekeningen. Ik was nooit goed genoeg maar ik nam gewoon alles aan en was bereid om tekeningen desnoods tien keer opnieuw te maken. Zelfs dat bleek uiteindelijk niet voldoende.
Inmiddels verdien ik al bijna twintig jaar de kost als huisschilder en krijg ik nog maar zelden een opdracht om iets te tekenen. Ik Ben nu beter dan twintoig jaar geldenen mar niet omdat ik beter tekenen, maar omdat ik beer begrijp wat er gevraagd word. Een paar keer jaar word ik gevraagd om een illustratie te maken bij een rapport van een modebedrijf. Dat levert dit soort tekeningen op:

Ik maak ze met plezier maar weet dat het niet echt goed is. Ik ben geen illustrator. Als ik een Nespresso-verpakking volteken voel ik daar veel meer voldoening bij dan bij dit soort illustraties, ook al weet ik dat geen hond er nog interesse in heeft. Dus morgen op dit blog weer gewoon Nespresso-tekeningen.

Comments: