Showcase

The voice of reason

Thursday, 15 October 2020

Alex Belfield maakt “The voice of reason”. Dat zijn dagelijkse korte video’s die hij thuis opneemt met zijn telefoon en waarin hij verslag doet van wat er in Engeland gebeurt. De naam is goed gekozen, ik kan me meestal geheel vinden in wat hij zegt.
De BBC gaat binnenkort een serie uitzenden over Jimmy Saville. De man staat voor velen symbool voor wat er mis is met Engeland en de media: hij heeft decennia lang duizenden kinderen misbruikt en stierf in 2011 zonder ook maar een proces te hebben gekregen. Dat kan natuurlijk alleen als je gedekt wordt door mensen met veel macht. Wat Jimmy Saville heeft kunnen doen heeft amper media aandacht gekregen en als er onderzoek is verricht is daar in de afgelopen elf jaar niks van naar buitengekomen. Het misbruiken van kinderen is kennelijk geen onderwerp voor politici, politie en de media. Dat is niet alleen zo in Engeland, het is in alle landen precies zo. Ik ben benieuwd wat de BBC gaat vertellen over de misdaden van Jimmy Saville, maar het zou me hogelijk verbazen als ze hun voormalige werknemer werkelijk laten zien zoals hij was.
Hoe onvoorstelbaar fout onze samenleving in elkaar zit, en dan bedoel ik veel en veel erger dan Arjen Lubach bijvoorbeeld liet zien in zijn programma over windmolenparken (hier:https://www.youtube.com/watch?v=OiPoR9OvD0Y), maakte Alex Belfield duidelijk in deze recente video:

Ik heb geen idee wat u of ik hier aan zou kunnen doen. De samenleving is zo verrot dat het mij persoonlijk heel weinig kan schelen dat hij uit elkaar valt. Ik verzet me alleen tegen de manier waarop het momenteel gebeurt. De corona-maatregelen zijn slechts een facet van hetgeen er wereldwijd gebeurt: leugens, corruptie, diefstal en bedrog op de hoogste niveaus. De mensen die verantwoordelijk zijn het ruineren van ons leven zouden hier niet mee weg mogen komen. Nogmaals, geen idee wat ik hier aan kan doen. Ik hoop dat als er maar genoeg mensen beseffen wat er werkelijk gebeurt, in plaats van wat ons via de media wordt verteld, dat er dan een begin van een einde komt aan de meer dan misselijkmakende misstanden.

Comments: