Showcase

Daily Collage

Monday, 2 September 2013

Ik vermoedde het al, op het moment wil ik alleen maar collages maken. Ik heb dat al eerder gedaan, een keer zelfs een paar maanden lang. Maar deze nieuwe collages zijn een stuk bewerkelijker. Als ik overdag werk, kan ik er ‘s avonds maar eentje maken. Wat niet erg is, want het is geen opdracht.
Het begin is cruciaal. Ik werk het liefst met materiaal dat toevallig voorhanden is, zoals de foto’s uit de krant van die dag. Maar het mogen ook andere plaatjes zijn, als ze maar niet heel bijzonder zijn, want dan is het te makkelijk. Veel mensen die collages maken gebruiken mooie plaatjes; dat doe ik in mijn plakboeken, maar voor mijn collages vind ik het de sport om van bijna niets iets te maken. Ik was eergisteren zo helder om een keer een foto te maken van het allereerste stadium van een collage:

En dat wordt dan na een paar uur dit:

Omdat ik de kleuren niet zelf hoef te verzinnen, is dit voor mij heel prettig werken. Ik voeg alleen wit, zwart en goud toe.

Zoals u ziet heb ik ook de kaartjes van de postwijk van onze zoon verwerkt. Ik heb er nog een stuk of tweehonderd, dus voorlopig kan ik nog wel even vooruit.
Ik zou het best leuk vinden als u me een envelop stuurt met wat krantenfoto’s en dat ik daar een collage voor u van maak. Het origineel houd ik zelf, u krijgt alleen een print en een uitnodiging voor de tentoonstelling.

Comments: