Showcase

Familie-weekeinde oogst

Thursday, 26 September 2013

Tijdens het jaarlijkse familie-weekeinde heb ik flink wat foto’s gemaakt. In het huis waar we logeerden stond een grote collectie oude medische boeken. Het huis was ooit van een arts geweest. Op de muziekstandaard stond dit boekje:

Ik kende dit door Fiep Westerdorp geïllustreerde boekje niet, dus ik heb alle tekeningen gefotografeerd. Hier zijn er een paar:

Een van de uitstapjes was naar Beekse Bergen. Dat dierenpark is vormgegeven als een soort Afrikaans dorp. De schilderingen op de gebouwen zijn leuk gedaan. Hier zijn er een paar:

In een dorpje dat we bezochten, zag ik een fraaie neon gevelbelettering voor mijn verzameling:

Op de rommelmarkt waar ik al eerder iets van vertelde kocht ik ook deze doos:

Het bevatte zo’n beetje de hele papierhandel van een familie, van 1946 tot 1985. Psychologische testen, bankafschriften, kerstkaarten, schoolrapporten, enzovoort.

Ik weet nog niet wat ik er mee ga doen, maar de inhoud van deze doos gaat beslist nog een keer in dit blog voorbij komen.
Ten slotte is hier een foto van mijn schoonzuster Nina, die doet alsof ze de Geluid van Amsterdam-krant leest.

Als Duitse is deze krant complete abracadabra voor haar, maar ze kan goed acteren. De verkoop van de krant verloopt trouwens wat moeizaam. Om alleen al de drukkosten terug te verdienen zou ik 200 exemplaren moeten verkopen. Tot nu toe zijn er 33 exemplaren verkocht, dus daar moet nog iets op bedacht worden!

Comments:

Roland Vonk

2013-09-27 08:26:51

Die Fie Westendorp had een goed oog voor lichaamsverhoudingen en expressie, hè?

En zo’n doos met persoonlijke papieren … daar kun je kwa fantasie een jaar mee vooruit.

Esther G.

2013-09-27 22:05:43

Is de krant al naar de pers gestuurd? Anders wil ik dat wel doen.

Jon van den Berg

2013-09-28 00:10:20

Slechts 33? Daarvan is 15% door mij afgenomen. Breng enkele exemplaren naar de dagbladen (Het Parool en de Volkskrant) en naar Athenaeum Nieuwscentrum. En geef ze in consignatie aan enkele grote boekwinkels. De meeste hebben een aparte plank Amsterdam. Vraag Vic van de Reijt om zijn netwerk aan te boren. En vraag Concerto in de Utrechtsestraat of ze je krant voor de verkoop willen aanbieden.

Jon van den Berg

2013-09-28 10:59:39

Tip van Sip: promoot de krant op je Facebook pagina. Als de helft van je vrienden er een nemen, dan ben je uit de kosten. Neem de krant mee naar de KunstBoekBeurs, begin november in Leiden, en naar de Beurs voor Kleine Uitgevers, medio december in Amsterdam. Ook leuk: elk museum in Amsterdam heeft een eigen winkel. Lever 25 exemplaren in consignatie per museum en je kunt bijdrukken. Tip voor lezers die werken bij een Amsterdams bedrijf – fraai alternatief kerstcadeau: tekst, beeld én geluid.

Roland Vonk

2013-09-28 14:16:34

Goed plan, Jon!

Jon van den Berg

2013-09-29 13:06:10

Twee laatste tips. Stel een fonkelend persbericht op over je prachtige krant, incl. link waar je de krant kunt bestellen, en vraag deze sites of ze die willen plaatsen:
http://www.onsamsterdam.nl/
http://www.lubberhuizen.nl/
http://www.zetkrant.nl/

Vraag ook of ze een bericht willen plaatsen op hun Facebook pagina of dat ze er een Tweet aan willen besteden.
Op naar een tweede druk!

Jon van den Berg

2013-09-29 13:14:47

Aanvullend: vraag dat laatste ook aan al je volgers op Facebook en Twitter en besteed er zelf berichten aan. Dit alles volgens de bekende, oude volkswijsheid – Bekend maakt bemind.

jan

2013-09-30 09:56:44

Kleuterdeuntjes heb ik ook. Het is een van de bundeltjes die mijn recentste opruimwoedeaanval hebben doorstaan. Mocht je wat scherpere scans willen hebben, roept u maar…