Showcase

Sint

Wednesday, 18 September 2013

Van mijn neef Tim kreeg ik onlangs een cadeautje dat was ingepakt in Sinterklaaspapier. Ik scheur nooit cadeaus open, ik peuter alle plakband eraf en probeer het inpakpapier heel te houden. Meestal gooi ik het een paar dagen later gewoon alsnog weg,maar ik houd er niet van dingen onnodig kapot te maken. Als ik tijdens mijn bouwwerk iets moet slopen, demonteer ik het ook bijnas altijd. Soms is het onvermijdelijk dat er iets kapot moet worden gemaakt, maar meestal lukt het om alles uit elkaar te halen en in nette pakketjes bij het grof vuil te leggen.
Dat ik cadeau-papier niet scheur, leidt thuis soms tot irritaties. Met name onze kinderen vinden dit belachelijk. Maar ik zie er geen kwaad in. Het Sinterklaaspapier zag er zo uit:

Ik houd er ook van om tekeningen en foto’s met zwarte lijnen te abstraheren en ik vroeg me af of dit met dit papier zou lukken. Ik had niet veel tijd en dat is maar goed ook, want het lijkt me niet echt zinnig om hier uren aan te besteden, maar ik heb toch een klein stukje gedaan:

De volgende dag liet het me niet los. Ik had echt wel betere dingen te doen, maar er was geen ontkomen aan: er moesten een paar uur verspild worden aan dit Sinterklaaspapier:

Comments:

Roland Vonk

2013-09-18 21:11:48

“ik houd er niet van dingen onnodig kapot te maken”.
Frits: ik houd van je.
En van je Sinterklaas-glas-in-lood.

Diana

2013-09-19 09:32:23

Dit (soort) Sintpapier op de rol! Met geletterde rijmelarij erbij. Fijn dat het weer december wordt.

Mieke Heijkoop

2013-09-19 20:14:34

Frits, hoe vol moet jouw hoofd wel niet zitten ??? Links, rechts, hier, daar, zoveel ideeen. Is je “hoofd” ooit wel eens leeg ? Overigens vind ik dit wel weer heel leuk dus over het mooiste wat je ooit gemaakt hebt (je collages) valt te discussieren. (overigens vind ik bijvoorbeeld la Guernica van Picasso ook geen reet aan dus neem mij absoluut niet als graadmeter voor wat iemand een geslaagde kunstenaar maakt !)