Showcase

Plakband

Monday, 16 September 2013

Nadat ik de eerste collage van het pakpapier van Jons cadeau had gemaakt, lag er op tafel een paar stukjes plakband die ik eraf had gepeuterd. Omdat het pakpapier gerecycled papier is, ging het plakband er makkelijk af, en er zat een flinterdun laagje papier op het plakband. Als autistische ekster vind k dat mooi en uiteindelijk besloot ik het niet weg te gooien maar er iets van te maken:

Dit werkje bracht een oude wens terug, om een tijd lang al het materiaal dat het huis binnenkomt meteen te verwerken: verpakkingen, kranten, reclamefolders, enzovoort. En dan aan het einde van die week of maand een expositie te organiseren van alles wat er van is gemaakt. Zo’n project is erg aantrekkelijk, maar ik vrees helaas vooral voor mij. Ik bedoel, oud plakband vereist waarschijnlijk een hoop toelichting om publiek te trekken. Maar toch, als mijn leven het een keer toelaat, ga ik het doen.
Het zou mooi zijn als ik in die periode een stapel tijdschriften krijg zoals ik bij de presentatie van Ton de Ruijter kreeg:

Met dit soort materiaal is het eigenlijk te makkelijk om collages te maken. Het idee voor zo’n week is alleen afval te gebruiken. Maar goed, het zal nog wel even duren voor dit gaat gebeuren.
Van Tanja Beima kreeg ik een pot ingemaakte abrikozen (?) uit haar tuin in Frankrijk. Een ontroerend cadeau, van iemand die ik nog nooit eerder had ontmoet!

Hier is een collage die ik maakte van een krantenfoto:

Meestal gebruik ik stukjes van meerdere foto’s maar in de onlangs gerestylede NRC staan nog maar weinig geschikte foto’s, dus ik dacht: laat ik het eens met een enkele foto doen. Dat beviel maar matig, dus dit ga ik niet snel nog eens proberen.

Comments:

Herman Roozen

2013-09-17 14:09:32

“Dit werkje bracht een oude wens terug, om een tijd lang al het materiaal dat het huis binnenkomt meteen te verwerken: verpakkingen, kranten, reclamefolders, enzovoort. En dan aan het einde van die week of maand een expositie te organiseren van alles wat er van is gemaakt. Zo’n project is erg aantrekkelijk, maar ik vrees helaas vooral voor mij.”

Ik vind dit een goed idee.

Ton de ruijter

2013-09-18 21:58:58

One mans waste is another mans art…
(Goed genoeg om te letteren? )