Showcase

Feest

Wednesday, 8 June 2016

Aanstaande zaterdag was er in De Toneelschuur in Haarlem een aantal lezingen gepland, georganiseerd door de BNS, de Belangenvereniging Nederlandse Stripmakers:

Ik mocht met Jeroen Shamrock Klaver drie kwartier iets vertellen over het letteren van strips. Dat mocht ik afgelopen zondag ook al in een interview met Michael Minneboo, in de Philharmonie. Hendrik Jan Bakels maakte er foto’s van:

Dat interview was leuk. Michael en ik kunnen goed met elkaar opschieten en we kunnen makkelijk onszelf zijn in zo’n interview. Ik had me voorgenomen om in dat half uurtje zoveel mogelijk info te proppen en dat lukte aardig. Dus ik had me verheugd op de lezing met Jeroen. We hadden al twee keer van alles doorgenomen en zo’n vijftig strippagina’s en letteringen gescand. Maar zojuist hoorde ik dat het feest niet doorgaat wegens te weinig belangstelling.
Gelukig is er zaterdagavond ook nog een feest:

De platen die ik daar wil gaan draaien staan al klaar. Ik neem heel veel mee, zodat ik ter plekke kan beslissen wat ik ga doen. Of ik draai voornamelijk soulsingels die ik zelf het beste dansmateriaal ooit vind, of ik draai blokjes van allerlei genres (gooi & smijtblues, ska, rock’n’roll, oldschool hiphop, enzovoort), of ik draai mijn favoriete danscuriosa. Dat laatste zou voor mij het leukst zijn, maar ik wil de bezoekers niet pesten als ze dat niet trekken. Het moet wel feest worden. Ik zie u zaterdagavond in De Toneelschuur!

Comments: