Showcase

Interviews stripdagen

Thursday, 2 June 2016

Aanstaand weekeinde zijn de stripdagen in Haarlem. Ik ga u het programma niet vertellen. Niet alleen omdat het veel te groot is, maar ook omdat er een programmaboekje is gemaakt.
Zondag interviewt Michael Minneboo een aantal striptekenaars in de Blauwe Zaal van de Harmonie. Tussen een en drie uur komen achtereenvolgens Marloes de Vries & Suus van den Akker, Frits Jonker, Hanco Kolk & Kim Duchateau, Jean-Claude Mézières en Derf Backderf aan het woord. Ik zit daar als enige niet-stripmaker tussen, Michael gaat mij vragen stellen over het letteren van strips.
Ik en Michael vooral van de koffie-afspraken die we ongeveer maandelijks hebben. Dan komt het hele universum ter sprake en in anderhalf uur lossen we dan samen even alle problemen op. Als het interview een beetje de sfeer heeft van die koffiegespreken wordt het interessant. Maar hoe dan ook: ik vind het leuk om over letteren te kunnen vertellen. Eigenlijk is dat misschien wel het enige onderwerp waar ik werkelijk iets vanaf weet.
Ik was van plan voor de stripdagen een flyer te maken waarin ik mijn letterwerk aanbied. Er lopen dit weekeinde in Haarlem een paar honderd striptekenaars dus dit is de gelegenheid om mijn werk te promoten. Maar ik heb het niet gered. Dus dan maar over twee jaar.

Comments: