Showcase

FaceBook vriendinnen (2)

Sunday, 13 March 2016

Nog niet zo heel lang geleden, misschien een week of drie, vertelde ik u van mijn nieuwe FaceBook-vriendinnen. Omdat ik alle vriendschapsverzoeken bevestig, had ik zonder het te beseffen ineens een handvol vriendinnen die berichten plaatsten dat ze met mij ergens geweest waren. Ik ken die dames niet, maar aan de buitenkant het zijn dames waar sommige mensen van denken dat mannen er graag mee gezien worden. Over de binnenkant van deze dames kan ik u niets vertellen want zoals ik al zei, ik ken ze niet.
Inmiddels bevestig ik dit soort vriendschapsverzoeken niet meer. Het is gewoon teveel werk. Hier zijn wat dames die de afgelopen dagen mijn vriendin wilden worden:

Dat het lukt om op FaceBook zoveel spam te parkeren geeft te denken. Ik hoor regelmatig dat mensen bang zijn voor hun privacy, dat FaceBook gegevens misbruikt, enzovoort. Maar het feit dat het mogelijk is om mij op FaceBook te bestoken met ongewenste intimiteiten betekent dat FaceBook geen waterdicht systeem is. Ik bedoel, ik denk niet dat ik me zorgen hoef te maken dat ik door FaceBook wordt misbruikt. FaceBook heeft genoeg zorgen aan haar eigen misbruikers.
Ik verbaas me over de keuze van de foto’s van de dames en hun namen. Er is duidelijk over nagedacht, maar net niet goed genoeg om mij te kunnen bedriegen. Dat zou deze onderneming een stuk leuker maken. Ik bied me hierbij aan om eens te brainstormen over verbeteringen. Ik denk dat er minder behoefte is aan sex, en meer aan goede gesprekken, lekkere maaltijden, hulp in het huishouden, enzovoort. Misschien kunnen deze dames, en vooral ook de heren achter deze dames, ook iets doen aan het vluchtelingendilemma waar ik me vaak grote zorgen over maak.

Comments: