Showcase

Philemon

Tuesday, 1 March 2016

Een tijdje terug vertelde Milan Hulsing dat hij de Philemon strips aan het herlezen was en er erg van onder indruk was. Philemon! Ik heb lang gelden een paar verhalen gelezen in de Pep en in de albums die er toen van verschenen, maar ik heb zeker nooit alles gelezen. Ik heb zelfs geen idee hoeveel albums er zijn verschenen.
Tijdens de stripdagen in Rijswijk heb ik in de tweedehands bakken een flink aantal Philemonboeken gevonden. Ik hoorde ook dat er inmiddels heruitgaven van zijn, maar ik heb me vooralsnog beperkt tot de originele boeken:

Het is een van de meest psychedelische strips die ik en. Ik weet niet of de maker, Fred, zich liet inspireren door chemische hulpmidddelen, maar dat maakt op zich weinig uit. Het resultaat is een strip waar je van de ene verassing in de andere valt, zonder dat het een los zand verhaal wordt. Ik herinnerde me de verhalen die ik vijfenveertig jaar geleden heb gelezen nog goed, maar de “nieuwe” verhalen zijn net zo goed. Mocht u deze tripboeken ook eens willen lezen, u mag ze uiteraard lenen.

Comments:

Jon

2016-03-02 23:44:54

Tripboeken is in deze context vast bewust gedaan ;-)