Showcase

Verzamelingen

Monday, 7 March 2016

Onlangs stelde Ger van Wulften van uitgeverij Xtra voor om eens te onderzoeken of er een leuk boek valt te maken van mijn verzamelingen. Dat zou ik op zich maar al te graag willen, maar alleen als het een boek wordt dat mijn verzamelingen recht doet. Dus het zou in ieder geval een dik boek moeten worden, waarin al mijn collecties een plekje krijgen.
Mijn verzamelingen zijn niets waard. Ik heb vrijwel niks compleet, veel dingen zijn verre van mint en ik houd het meest van zaken die in laag aanzien staan. Zoals bijvoorbeeld sigarenbandjes.

Hoe laat je sigarenbandjes in een boek zien op een manier die die dingen aantrekkelijk maakt? Het zijn vaak kitscherige objectjes, en de afbeeldingen zijn niet zelden slecht gereproduceerd. Het gaat mij om de onderwerpen. Ik ben bijvoorbeeld heel blij met deze serie ruimtevaart van het merk Old Dutch. Maar je hebt een vergrootglas nodig om te kunnen zien hoe fraai deze dingen zijn:

Misschien moet het een boek worden met op elke bladzijde slechts een enkel verzamelobject.

Kortom, ik ga hier nog een paar nachtjes over slapen.

Comments:

Jon van den Berg

2016-03-08 18:31:16

Wat ook kan – geef het kleine vergroot weer. Wij hebben twee pasfoto’s van onze dochter sterk vergroot en ingelijst. Een prachtig en onverwacht beeld

Niels J. Masselink

2016-03-12 20:37:03

DOEN! Frits DOEN!

Past mooi in mijn “Frits Jonker” verzameling