Showcase

Neuzelbeurs

Thursday, 3 March 2016

Terwijl de stripdagen in de Broodfabriek in Rijswijk plaatsvonden, was er in een andere hal in de Broodfabriek een “Neuzelbeurs”. Dat soort overdekte, overgeorganiseerde rommelmarkten zijn erg deprimerend, en ik vermijd ze doorgaans met veel liefde. Maar zondagochtend was de stripbeurs niet minder deprimerend en toen heb ik toch maar een rondje over de Neuzelbeurs gemaakt. Ik kocht onder andere deze drie dozen:

Ze waren behoorlijk prijzig, maar ik heb ze toch gekocht. Het zijn in totaal negen technische tekenpennen van een merk dat een van de voornaamste concurrenten was van Rotring, het merk waarvan ik de tekenpennen gebruik. Het verschil zit voor al in de vormgeving, niet in de kwaliteit. En omdat ik een chronisch tekort heb aan 0.5mm tekenpennen zet ik graag mijn esthetische principes opzij.
De vondst van deze pennen maakte mijn bezoek aan de Neuzelbeurs al goed, maar er was meer. Op een tafel lag een enorme stapel pulpbladen, vooral horror. De man achter de tafel dat zijn beide (tweeling)broers onlangs waren overleden en nadat hij alle blaadjes had gelezen (!!!) verkocht hij ze nu op rommelmarkten. Iemand had al eens een paar dozen in een keer gekocht, dit was kennelijk het restant. En dat was nog steeds teveel voor de achterbak van een flinke auto. Ik heb er alle fraaie omslagen uitgevist. In Fool’s Gold zijn de omslagen voor dit soort pulpmagazines een terugkerend onderwerp, en als u die rubriek in Zone 5300 leest, dan weet u wat u in de komende aflevering kunt verwachten. Deze omslatekeningen komen NIET in Fools Gold:

De omslagen zijn altijd hetzelfde ontwerp, met telekens een andere illustratie van een anonieme tekenaar. Het gaat mij puur om die tekeningen:

Binnenkort laat ik nog wat meer van dit fraais zien. En voor de mensen die nu gaan zeggen: waarom heb ik niet die hele tafel meegenomen?! Dat is een goeie vraag.

Comments:

Bas Trimbach

2016-03-04 21:47:51

Eeeh… waarom heb je niet die hele tafel meegenomen?!
;-)

Niels J. Masselink

2016-03-06 10:23:47

Hoi Frits,

Helaas geen abo op de ZONE meer. Komt er ooit nog eens een boek uit met het beste uit Fool’s Gold? Dat zo SUPER zijn!

Succes,

Niels

frits

2016-03-06 10:56:39

Ja, dat zou ik ook wel willen, een Fool’s Gold koffietafelboek… Maar ik denk niet dat dat erin zit.