Showcase

Pink Elephant

Wednesday, 2 March 2016

Op de Soulful Sunday, elke eerste zondag in Checkpoint Charlie, kocht ik een fraai stapeltje vinyl, waaronder deze singel:

Het is zoals u al hebt opgemerkt een Pink Elephant singel. Dat label is vooral bekend omdat ze Shocking Blue uitbrachten, maar voor mij gaat het om alle andere singels die op dat label zijn verschenen. Ik snap daar helemaal niks van. Het lijkt alsof iemand dacht: laten we al het geld dat we verdienen met “Venus” eens gebruiken om een enorme lading vreemde singels uit te brengen waar ze later nog een flinke puzzel aan hebben.
Ten eerste zijn het vrijwel allemaal singels van onbekende bands die maar een plaat hebben gemaakt. Bovendien klinken er aardig wat alsof ze door dezelfde (studio)muzikanten zijn opgenomen. Maar het raarste aan die Pink Elephant singels is dat ze vrijwel zonder uitzondering heel goed zijn. Veel percussie, sterke producties, veel geluidseffecten en als er wordt gezongen gaat het over zaken die je niet vaak op singels tegenkomt.
Ik loop al lang rond met het idee om een compilatie te maken van mijn favoriete Pink Elephant singels, maar omdat ze verspreid over alle kasten staan en ik niet zo’n zin had om alles overhoop te halen, heb ik dat tot nu toe niet gedaan. Maar nadat ik zondag die plaat van Miguel Lopez Afro Soul kocht ben ik er meteen aan begonnen.

Ik heb genoeg materiaal voor twee compilatie ceedees, maar ik denk dat ik me ga beperken tot een hele goeie. Ik schrijf zelden meer op mijn blog over de compilaties die ik maak omdat dit blog tegenwoordig automatisch op FaceBook wordt geplaatst. Dat betekent dat er ineens van tien lezers naar godweethoeveel lezers zijn en ik kon de verzoekjes om een kopie van die ceedees niet aan. Dus laten we zeggen dat ik de eerste vijf verzoekjes inwillig. En sorrie voor de mensen die te laat komen! Het leven is hard.

En uiteraard komt ook de “Wientie groove” van Oscar Harris & The Twinkle Stars op de ceedee!

Comments:

Wouter

2016-03-02 22:38:35

Ik ben reuzebenieuwd naar deze compilatie! Zelf heb ik één plaat van Shocking Blue in de kast staan maar buiten ‘Venus’ herinner ik me geen enkel nummer van hen. Ik weet zelfs niet of het op Pink Elephant verschenen is of niet… Met andere woorden: ik ben klaar om op ontdekkingsreis te gaan!

Jon

2016-03-02 23:33:48

Ha Frits, graag ontvang ik een pink elephant in mijn kamer! Verrekening van porto- en productiekosten geen bezwaar.

Alwin Voogel

2016-03-03 00:40:23

Beste Frits, Waanzinnig idee Pink Elephant op cd te verzamelen, zou te gek zijn als ik er ook 1 mag ontvangen, kosten worden natuurlijk vergoed. Ook op de verzamel lp’s van Dureco / Pink Elephant uit die tijd staat veel swingende soul. Vandaag ben ik begonnen met lezen in Erik Kriek’s In the Pines, Was weer een genot een graphic novel / strip te lezen met jouw lettering.

Jaap Mostert

2016-03-03 12:13:42

Aloha Frits, doe mij er ook 1. Ben zeer benieuwd want die Oscar Harris single klinkt ongelooflijk goed.

Stefan

2016-03-03 21:50:19

Laat ik nu serieus heel graag die Pink Elephant singels willen horen. En laat ik nu net de vijfde gegadigde zijn.
Heel graag!

Niels J. Masselink

2016-03-06 10:20:34

Ha Frits,

“Vis ik dus net achter het net” ach ja…als je ooit nog eens de hoezen op je blog laat zien, ben ik ook tevreden. Ik ben denk ik, meer visueel ingesteld. Heb ook een zwak voor hoezenboeken.

Niels