Showcase

Overhemd

Monday, 21 March 2016

Ik kocht dit overhemd onlangs bij een kringloopwinkel:

Ik draag altijd overhemden als ik schilder. Het liefst witte, omdat ik meestal met witte verf werk. Dit hemd kostte 7.50 euro, dat is ongeveer het bedrag dat ik voor een schilderhemd overheb. Meestal zijn ze goedkoper, maar dan zijn ze gedragen. Deze is nog nieuw.
Het uitpakken van ingepakte voorwerpen doe ik zorgvuldig. Ik houd er niet van om verpakkingen kapot te maken, ook niet als ik alles na het uitpakken weggooi. Ik vind het lomp, respectloos.
Overhemden hebben vaak rare extra’s in de verpakking, zoals het halfronde stukje karton om de boord in vorm te houden en de klemmetjes om de mouwen op hun plek te houden in de verpakking. Dit is de complete verpakking van een overhemd:

Een van mijn liefste vrienden ligt op het moment te herstellen van een lastige operatie en ik ga vanavond maar iets proberen te maken van dit materiaal. Dat is leuker dan een beterschapskaart.

Comments:

Roland Vonk

2016-03-22 11:41:21

‘Het uitpakken van ingepakte voorwerpen doe ik zorgvuldig. Ik houd er niet van om verpakkingen kapot te maken, ook niet als ik alles na het uitpakken weggooi. Ik vind het lomp, respectloos.’

Dat herken ik.
Ik ben geneigd om ‘voorwerpen’ net zo te behandelen als ‘levende wezens’. Alsof die ook gevoelens hebben, en respect verdienen.