Showcase

Library rap

Tuesday, 29 March 2016

Een paar weken geleden kreeg ik een flinke lading library ceedees. Daar ben ik nog steeds mee bezig. Ik wil de stapel indikken tot een overzichtelijk en vooral hoog kwalitatieve selectie en dat kost tijd en uithoudingsvermogen. Maar onlangs kocht ik er nog een partij bij. Notabene bij een winkel waar ik wekelijks langsfiets en waar ik nog nooit iets van enige waarde heb kunnen aantreffen. Het gaat om een stuk of twintig library ceedees uit de jaren negentig, met de nadruk op hip hop.

Het idee dat mensen in opdracht muziek produceren die als voornaamste kenmerk heeft dat het lijkt op andere muziek, is op zich al een bizar gegeven. Maar bij sommige genres wordt het allemaal nog net iets onwerkelijker dan bij andere. Bij soul, house, beat en rock’n’roll kan ik me nog enigszins voorstellen dat iemand met talent zin heeft om ceedees te maken die slechts dienen als surrogaat voor het echte werk, maar bij ghettorap?
In de stapel die ik onlangs kocht zitten een paar ceedees waarop behoorlijke goede hiphop staat, en deze ceedee is een van de hoogtepunten:

Hier is een nummer:

Ondanks dat ik me nu al jaren verdiep in library muziek weet ik nog steeds niet wat ik ervan moet denken. Ik ken ook niemand anders die er in is geïnteresseerd. En op YouTube zult u er ook weinig van tegenkomen. Ik denk dat ik er maar eens wat meer over ga schrijven, al was het alleen maar om mijn eigen gedachten over dit curieuze parallelle muzikale universum op een rijtje te krijgen.
Hm, ik ontdek dat ik op het moment geen software heb waarmee ik een WAV-bestand kan omzetten in mp3. Dat deed ik voorheen met iTunes of Polderbits, maar Polderbits is verdwenen en iTunes is onherstelbaar veranderd. Als iemand een tip heeft voor een gratis simpel programma dat deze tovertruc kan uitvoeren, kan ik bovenstaande muziek voor u hoorbaar maken.

Comments:

Alwin

2016-03-31 21:27:16

Ik heb een programmatje day heet Free Audio Coverter wat ik gebruikt heb om wma of flac bestanden om te zetten naar mp3. Weet niet of het nog te downloaden is of zelfs mijn applicatie nog werkt, Library cd’s of lp’s kom je zelden tegen, vooral die van eind jaren 60 begin 70 zijn erg cool omdat ze vol met funky tracks staan.

frits

2016-04-01 18:02:03

Alwin, merci, ik ga kijken of ik dat programma kan vinden. En ja, met name de funk is bij Library platen het interessantst. Ik heb een paar compilaties gemaakt, als je wilt kan ik je die sturen.
Groeten!
f

Alwin

2016-04-05 22:56:34

Hallo Frits,
Ik heb zeker interesse in die funk compilaties, daar wordt ik blij van. Jij hebt nog steeds een cd van mij te goed en een uitgebreid boekje bij de Pink Elephant cd. De cd is klaar alleen het boekje nog niet, heb geduld het gaat er zeker aankomen.
Alwin