Showcase

Flat Earth

Sunday, 18 October 2015

Ik houd van ideeën die mijn eigen ideeën tegenspreken. In mijn leven heb ik al voldoende bewezen dat mijn ideeën niet kloppen, maar ze zijn lastig te vergeten en vervangen. Het bestuderen van ideeën van anderen helpt een beetje.
Het maakt me op zich niet veel uit wat voor ideeën iemand heeft, als hij of zij er maar een coherent verhaal over weet te vertellen.
Het probleem met elke theorie en elk idee is dat er altijd argumenten zijn te vinden. Het maakt niet uit wat iemand denkt, de werkelijkheid is als een Rorschach-vlek die altijd net voldoende bewijs levert voor de gelovigen en net te weinig voor de ongelovigen. Dit fenomeen is op zich interessanter dan elke theorie op zich, maar daar heb ik het al vaak genoeg overgehad. Vandaag wilde ik het hebben over de Flat Earth Theory.
Er staan zeker tien video’s opYouTube waarin het hele verhaal wordt verteld, dus dat ga ik hier niet herhalen. Dit is een video die iets minder uit de bocht vliegt dan veel anderen:

Ik zat deze video te beluisteren zoals ik dat altijd doe, als een soort muziek. Maar toen ergens rond de twee uur er een passage kwam over de anomalieën bij vliegtuigroutes en GPS gingen mijn sensors bleepen. Is dit werkelijk waar? Ik heb er nog meer over gelezen en beluisterd, maar ik mis de kennis om het te kunnen beoordelen. Werkt PGS echt niet op de oceanen op het zuidelijk halfrond? En kun je echt geen vluchten krijgen die rechtstreeks van Zuid-Amerika naar Australië gaan? Ik kreeg wat ik wil: twijfel aan mijn eigen ideeën en verwarring over deze nieuwe ideeën.
Ik heb totaal geen zin in discussies, ik wil alleen maar informatie. Helaas ken ik in mijn directe omgeving niemand die interesse heeft voor dit soort onderwerpen. De schaarse keren dat ik er een gesprek over begon eindigde dat teleurstellend. Ik geloof niet dat de aarde plat is, ik ben alleen nieuwsgierig naar wat er waar is van de dingen die mensen die dit wel geloven beweren. Is er een internationaal verdrag om Antarctica niet te verkennen en/of exploreren? Zou de horizon werkelijk verticaal moeten verplaatsen als we ons gezichtspunt verticaal verplaatsen? Is de horizon werkelijk horizontaal en niet gebogen? Waarom verdwijnen verre objecten niet achter de horizon, zoals je zou verwachten als de aarde rond is?

Comments: