Showcase

Jan Schipper

Tuesday, 13 October 2015

Boeken zijn doorgaans niets meer waard. In de winkels waar ik kom, kosten ze meestal hooguit twee euro. En als een boek een beetje beschadigd is kost het vijftig cent. Zoals dit boek:

Hoewel ik ook een liefhebber ben van het werk van Jules Corte, ging het me in dit geval om de tekeningen van Jan Schipper:

Jan Schipper is niet de beste tekenaar maar wel een goeie en zijn tekeningen zijn van het soort dat ik erg graag zie:

Ik wil er niet aan denken hoeveel van dit soort boeken er dagelijks worden weggegooid. Hoe vaak zal het werk van een tekenaar als Jan Schipper op het internet worden gezet? Is er nog wel een boek met zijn tekeningen te koop in een gewone boekwinkel? En hoeveel andere “vergeten” tekenaars telt Nederland alleen wel niet?

Comments:

Jan Turkenburg

2015-10-13 16:05:51

terechte vraag… maar gelukkig hebben wij Frits, die redt wat er te redden valt!

Roland Vonk

2015-10-13 21:29:06

En over 4 miljard jaar of zo dooft de zon. Dan gaan ALLE boeken waarschijnlijk verloren, als het al niet veel eerder is. Vind je dat geen deprimerende gedachte? Dat uiteindelijk alles voor niks is?

frits

2015-10-13 21:44:10

Ik heb geen weerwoord, Roland.

Leen van Zwol

2017-11-02 12:12:24

Hulde voor het plaatsen op internet, echter de tekenaar heet niet Jan Schipper.. maar C. van Velsen. Voor in het boek staat: Vertelselboek vol met vrolijke verhalen van Jan Schipper en versjes van Jules de Corte – Illustraties C. van Velsen
C. van Velsen heeft boeken van Godfried Bomans van illustraties voorzien.

AF

2021-03-09 01:25:34

In een online zoektocht naar meer informatie over mijn opa, Jan Schipper, kwam ik uw website tegen. Het ontroerde me om iemand te zien die zijn tekeningen zo kon waarderen en het boek ‘Bellen Blazen’ nog heeft kunnen vinden. Ik kan me als kind herinneren dat hij me er altijd heel graag uit voorlas en dan extra lang bij de tekeningen bleef hangen om ze uit te leggen. Dank voor het weer tot leven brengen van deze waardevolle herinnering.