Showcase

Zondag

Sunday, 4 October 2015

Art Chantry is een ontwerper die op FaceBook met grote regelmaat geweldige dingen post. Sommige mensen zitten als een spin in een web van interessante zaken en gebeurtenissen waar ik vrijwel niets van weet, maar die ik graag volg. Art Chantry is is zo iemand. Vandaag plaatste hij een link naar dit artikel. De dit is de foto die zeer tot mijn verbeelding spreekt:

Toevallig heb ik zojuist een nieuwe aflevering van Nestor Burma geletterd, een strip die zich in Parijs afspeelt en een beetje die sfeer heeft. Maar het zo natuurlijk een geweldig zijn om een strip te maken die uitsluitend het bizarre leven in Parijs van honderd jaar geleden beschrijft. Al die decadente feesten, de wetenschappelijke dwalingen, de kunst en de architectuur… Tardi heeft in Isabelle Avondrood wel iets in die richting gedaan, maar ik heb het idee dat er nog wel een verbazingwekkend boek in dit onderwerp zit.
Ik was de afgelopen week vrijwel niet thuis en zit nu achter mijn bureau een poging te doen weer een beetje overzicht te krijgen. Erg leuk, vooral FaceBook, waar 1001 dingen op staan die ik interessant vind. Maar ook alle audioprogramma’s die ik volg, zoals de shows van The Soul Preacher, Dwalmacat en de radioprogramma’s van Jan Turkenburg. Ik kom deze zondag wel door.

Comments: