Showcase

Stripmuziek

Thursday, 15 October 2015

Robert van der Kroft en Hanco Kolk maakten onlangs voor Radio Rijnmond een radioprogramma over striptekenaars die muziek maken. Wegens succes komt er een vervolg en dat was een mooie aanleiding om eens mijn archief overhoop te halen. Ik weet wat ik heb maar vooral als het op cassettebandjes staat is dat hard zoeken om het terug te vinden. Uiteindelijk vond ik meer dan ik zocht. Ik zat midden jaren tachtig in een bandje met mijn broer dat speciaal was opgericht voor eenmalig optreden op de verjaardag van een vriend van mijn broer. Tijdens een repetitie kwam Mikkel van der Meulen langs. Mikkel speelt saxofoon en hij is honderd keer muzikaler dan Rudi en ik samen. De liedjes die we toen repeteerden waren door Rudi geschreven en een daarvan is “Dikke lul”. Mikkel heeft dat die middag van het tekstvel gezongen en hij speelt ook nog iets op het mondstuk van zijn saxofoon. Ik heb zo hard zitten lachen dat bijna van mijn kruk viel. Helaas raakte ik de cassette al snel kwijt. Tot ik hem een paar dagen geleden dus terugvond. Ik vrees dat niet iedereen gecharmeerd zal zijn van dit muzikale gedrocht, maar hier is ie toch:

Toevallig kreeg ik in dezelfde week van Rico Kranen een aantal elpees die zijn gemaakt door striptekenaars. Niet dat ik die fanatiek verzamel, maar als je veertig jaar bewaard wat je tegenkomt heb je toch een aardige collectie. Dit kreeg ik van Rico:

Er zat ook een 10 inch mambo-plaat in plastic tas die ik van Rico kreeg. Muzikaal gezien is die eigenlijk het interessantst:

Kortom, ik heb niets te klagen over het uitdijen van mijn platencollectie.

Comments: