Showcase

Working Voodoo Club

Saturday, 3 October 2015

Gisteren speelde Working Voodoo Club in Maloe Melo. Ik had de band nog nooit gezien, maar ik heb wel hun singel, dus ik ben er heen gegaan. Ik had geen volle zaal verwacht, maar ook geen lege. Ik schat dat toen de band begon te spelen er vier mensen waren die betaald hadden om binnen mogen te komen. De andere vijf waren personeel. Geen inspirerende sfeer om eens lekker het dak naar beneden te spelen, maar dat deed Working Voodoo Club uiteraard wel.
Hier is een video van de band op een ander podium:

En hier is een nummer dat ik met mijn telefoon heb opgenomen. Gelukkig waren er toen een stuk of tien mensen bijgekomen:

Op een gegeven moment pakt Jurre, de eigenaar van Maloe Melo, zijn accordeon om een nummer mee te spelen. Mijn opname is helaas te slecht om te laten horen, maar ik heb wel een foto van dit bijzondere moment:

Na afloop zat ik met iemand te praten over dit soort concerten: een goede band, een goed podium, een stad met een miljoen inwoners, vrijdagavond en toch maar een handjevol mensen die het komt meemaken. Ik schat dat ik minstens drie keer per maand zo’n avond meemaak. En ik maak ook regelmatig mee dat ik ergens in een bomvolle tent sta te luisteren naar een band die me totaal niet kan boeien. Het is voor mij niet te begrijpen dat er zoveel goede bands geen publiek trekken en omgekeerd. Ik loop al jaren met het idee om een boek te schrijven over alle concerten die ik heb meegemaakt die geweldig waren en waren slechts een paar mensen op af kwamen. Maar het zou interessanter zijn als er meer mensen zijn die een weergaloos concert hebben meegemaakt in een lege zaal. Dus mocht u zo’n verhaal hebben, ik houd me aanbevolen.
Na afloop werd er ook nog eens goed gedraaid door maar liefst drie deejays. Ik had een hele toffe avond. Er werd een singel gedraaid van de ska-band The Transilvanians, die ik helaas nog niet terug heb kunnen vinden. Allemachtig, wat een killer was dat. Normaal maken de Transilvanians best goede muziek, maar niet zo’n moddervet geproduceerde floorfiller. Zodra ik de titel weet, zet ik hem bovenaan mijn zoeklijst.

Comments: