Showcase

Waterlooplein

Sunday, 11 October 2015

Tussen mijn 20e en 40e kwam ik elke week wel een paar keer op het Waterlooplein. Daarna ben ik ermee gestopt omdat ik gewoon teveel spullen mooi vind en er geen plek voor heb. Sindsdien kom ik er nog maar een paar keer per jaar. Vandaag ging ik patat eten met mijn neef Tim. Hij is 13 en deelt mijn liefde voor oude rommel en curiosa. Het was mooi weer en ik stelde voor om even een kijkje te nemen op het Waterlooplein. Daar was het stervensdruk, allemaal toeristen die geen oog hebben voor de meeste spullen die daar te koop worden aangeboden. Binnen een half uur hadden we acht euro uitgegeven en een plastic tas vol schatten. Zoals dit schort van Maggi:

Tim zag de opdruk:”Waarschuwing: Niet bij open vuur houden!” en dat was wat mij betreft de grap van de dag. Maar het is ook een merkmannetje dat ik nog niet eerder gezien heb:

Veel moois voor een euro!
Dit kwartet is ook zijn geld dubbel en dwars waard:

Geen idee wie de tekenaar is, maar die heeft wel 36 kunstwerken gemaakt:

Om zeker te weten dat u snapt hoe fraai dit kwartet is, zijn hier drie grote foto’s:

Ik schat dat er op het moment dat ik dit kwartet kocht een duizend mensen op het plein rondliepen en die zullen er net als ik een half uurtje zijn geweest. Er moeten dus alleen al vandaag meer dan tienduizend mensen aan dit kwartet voorbij zijn gelopen. Maar als er in een museum een tentoonstelling is van een of andere bekende schilder die amper een kwast kon vasthouden staan er honderden mensen in de rij om twintig euro te mogen betalen om zijn werk te mogen zien. Houden zo!
Dit was het mooiste boek dat we vonden:

De tekeningen zijn van Willis Mlodoch:

Zoals ik al zei, we hebben acht euro uitgegeven. Drieënhalf gingen op aan wat u hierboven hebt gezien. De schatten die we voor de andere viereneenhalve euro vonden laat ik u een andere keer zien.

Comments:

Roland Vonk

2015-10-11 16:23:45

Mooi.

Frans de Jong

2015-10-11 19:36:15

Prachtig!
(en Tim is vast ook een goede schatzoeker).

sjef

2015-10-12 01:30:37

Wauw, Frits!

sjef

2015-10-12 01:30:47

Wauw, Frits!