Showcase

Familieweekend

Friday, 11 September 2015

Met de familie van mijn vrouw wordt er elk jaar een familieweekeinde georganiseerd. Er wordt een groot huis gehuurd ergens in een straal van tweehonderd kilometer rond het snijpunt van de lijnen die de afzonderlijke woonplaatsen verbinden. We zijn met z’n vijftienen en doen dit nu al een jaar of zes. Als aangetrouwd familielid heb ik een prettige rol, ik heb niks met al het oud zeer dat er in elke familie speelt. Het gaat er trouwens erg vredig aan toe, het is een leuke familie. Ik verheug me altijd op het voetballen en tafeltennissen of wat er verder aan activiteiten wordt ontplooid tijdens zo’n weekeinde. Bij zo’n groot huis is er altijd voldoende tuin om een potje te kunnen voetballen of volleyballen. En ik zorg dat er voldoende ceedees mee zijn om mijn levenslust op peil te houden.
Dit jaar waren we in een huis in een dorpje bij Osnabruck. Dat is drie uur rijden, oftewel twee ceedees. Maar de splinternieuwe auto die we gehuurd hadden had geen ceedeespeler meer! Vanaf nu moet ik dus alles op mijn iPhone zetten. Ik vind dat zo’n verschil als een mail sturen of een brief schrijven, maar goed, alles liever dan naar de radio luisteren, wat ik nu gedaan heb.
In de buurt waar we logeerden waren de huizen en schuren op de zwarte balken boven de ingang beschilderd met teksten. Dat was soms heel oud, maar soms was het nog maar net gedaan. Soms was prachtig gedaan, soms slordig. Ik heb er een paar foto’s van gemaakt, maar helaas slechts een stuk of tien. Hier zijn er een paar:

Tijdens de kleine wandelingen die we tijdens zo’n weekeinde maken kom ik altijd wel een paar dingen tegen die het waard zijn om te fotograferen. In dit geval de belettering van het glas boven de ingang van een speelgoedwinkel:

En een aantal deuren van schuren, waarvan dit de mooiste is:

Ten slotte ontdekte ik bij het opruimen dat mijn nichtjes (van een jaar of zeven) de krantenfoto’s hadden bewerkt:

Comments:

Tineke

2015-09-11 15:08:08

Prachtig die deur! De bewerkingen ook alart: van veel mannen kleuriger vrouwen gemaakt. Tof!

Roland Vonk

2015-09-11 20:29:28

Geweldige deur.
En geloof het of niet: wij broeden al een tijd op een tekst om bij ons op de gevel te zetten.
We weten alleen nog niet wat.
Waar we wel meteen uit waren: we vragen Frits, tegen betaling.