Showcase

Font probleem

Thursday, 10 September 2015

Een vriendin werkt bij een modebedrijf. Ze heeft een borduurmachine waarmee ze onder andere de labeltjes maakt die in de kledingstukken worden genaaid. Wegens succes worden er ook kledingstukken in andere landen gemaakt. Daar moeten dezelfde labeltjes in, maar die moeten daar ter plekke worden gemaakt. Omdat ze daar ook borduurmachines hebben, lijkt dat geen probleem. Het font dat gebruikt wordt is Palace Script MT.
Maar er ging iets mis: de buitenlandse labels waren niet exact hetzelfde. Het font dat uit de borduurmachine in Nederland komt ziet er zo uit:

Het lijkt erg op Palace Script MT maar er zijn aardig wat verschillen:

Met name de Z is heel anders.

Ik heb de Z van het machine-font nagetekend en in Google afbeeldingen gegooid. Ik dacht dat dat misschien het gezochte font zou opleveren. Ik heb geen idee hoe Google images precies werkt, ik heb het nog maar heel weinig beruikt, maar dit leek me de kans voor deze software om zijn waarde te bewijzen. Ik heb van andere mensen gehoord dat ze goede resultaten boeken met Google images.
Het leverde dit op:

Uiteindelijk bleek het probleem vrij snel opgelost na wat beter zoeken en lezen. Er bestaat een Commercial Script van Palace Script, dat waarschijnlijk speciaal voor borduurmachines is gemaakt. Dat is gewoon te koop en kost 25 euro. Op zich best jammer, want ik was al gevraagd om het font met de hand opnieuw te tekenen als het niet te vinden zou zijn.

Comments:

Mirjam Boelaars

2015-09-10 16:53:12

Ik probeer altijd via https://www.myfonts.com/WhatTheFont/ als ik een font zoek. Grappig die Google images!

Remi

2015-10-05 02:27:25

What the font is erg goed. Let wel op dat je de fonts goed zwart wit maakt, dan vindt het programma meer.
Er is ook nog een programma (niet gratis) FontGenius voor de mac.

frits

2015-10-05 12:09:23

Remi, merci voor de tips. Ik ben zelf niet echt met fonts bezig, ik teken letters op papier, maar dit soort info is handig!