Showcase

The Greenfield Experience

Monday, 28 September 2015

Eergisteravond was er een Amsterdam Beatclub feestje in De Nieuwe Anita. Daar ga ik graag heen. Deze keer speelde een band die ik niet kende: The Greenfield Experience. De frontman is saxofonist Rinus Groeneveld. Die ken ik wel, hij draait al heel wat jaren mee. Geen idee hoe oud hij zal, ik denk dat hij het begrip leeftijd al lang is ontstegen. Drummer Emanuel Wielemans, die ook ik een handvol andere bands speelt die ik graag zie, maakte deze prachtige aankondiging voor dit optreden:

Het was een bijzondere avond. Het klonk als een geoliede soul/funk/jazzmachine, maar ik begreep achteraf dat de band eigenlijk nooit repeteert. “Deze optredens zijn hun repetities,” zei Ir Vendermeulen.
Hun repertoire bestaat uit omgebouwde hits uit alle genres, maar ik vermoed dat er ook een paar composities van Rinus zelf tussen zaten. Naast dat het allemaal swingde als een tierelier was het ook een genot om mensen te zien die zich thuis voelen op een podium. Ik heb de afgelopen weken zeker vier acts gezien die dat niet deden en dat is toch erg lastig om van te genieten.
Ik heb het concert opgenomen met mijn iPhone en hoewel de geluidskwaliteit daarvan geen recht doet aan de prestaties van de muzikanten wil ik u er toch iets van laten horen:

Comments: