Showcase

Platen

Tuesday, 15 September 2015

Onlangs kocht ik een stapel leuke platen. Alle “Ja zuster, nee zuster” elpees in goede staat, wat soul-platen en een paar rare Nederlandstalige singeltjes, waarover een andere keer meer. Wat deze stapel extra leuk maakte, is dat de singels in zelfgemaakte hoesjes zaten:

Iemand heeft van allerlei soorten oud behang hoesjes gemaakt. Ik doe dat zelf ook en dit is de eerste keer dat ik dit soort hoesjes van iemand anders tegenkom. Ik twijfelde aanvankelijk zelfs even of het niet mijn eigen hoesjes waren.
Ik ben op het moment niet fanatiek met vinyl bezig, maar ongemerkt groeit er toch een aardige plank vol nieuwe platen in mijn kast. Binnenkort ga ik u daar uitgebreid mee lastig vallen.
De mooiste platen die recentelijk het huis binnenkwamen waren een cadeautje van mijn zwager, Patric:

Het gaat om Soundcards ofwel Zingende Postkaarten, waarover ik al vaker heb geschreven. Ik blijf zeggen: waarom is hier nog geen boek over geschreven?
De bovenste had ik al, maar de andere twee niet en vooral de nachtfoto van het raadhuis van Hamburg is een juweeltje.

Comments:

Frans de Jong

2015-09-15 16:51:17

Prachtig, weer!
Gaat die bovenste over 7 mei?
Dan ben ik jarig.
Ik vond een ‘soundcard’ (in het Duits Tonbilddokumentation) met delen van toespraken van o.a. Gorbatsjov en Helmut Kohl t.g.v. de Duitse eenwording. Heb je interesse?