Showcase

Kringloop

Tuesday, 1 September 2015

Als ik schilderwerk doe probeer ik mijn route zo te plannen dat ik onderweg een kringloopwinkel kan bezoeken. Nou zijn kringloopwinkels over het algemeen geen plaatsen waar je bijzondere dingen kunt vinden. Het personeel haalt alles van enig belang eruit en de rest wordt gekocht door de vaste klanten. Maar ik koop er materiaal dat ik gebruik voor mijn werk, zowel kluswerk en bureauwerk. Multomappen, scharnieren, papierrestanten, boeken en soms een rare verrassing. Afgelopen week liep het anders.
Hoewel ik zelden in een kringloopwinkel een interessante plaat heb gekocht, kan ik het toch niet nalaten om altijd even te kijken. Terwijl ik de bakken doorploegde kwam een medewerker van de winkel naast me staan en begon een praatje. Op een gegeven moment zei hij dat ik ook even in een doos moest kijken die iets uit zicht stond. Die was net binnengekomen en hij had er zelf een paar leuke platen uitgehaald, zei hij. Hij noemde de titels maar die zeiden me niks.
Het was duidelijk dat er nog niet veel mensen door deze bak heen waren gegaan, maar het was helaas niet mijn smaak. En het waren vooral singels zonder hoes. Halverwege de bak vond ik een een singel van Johnny Kendall & The Heralds en toen gingen mijn collectorsensors heel hard bliepen. Uiteindelijk heb ik zo’n vijftien singels uit de doos gehaald. Hier zijn er een paar:

Dit zijn het soort singels waar ik graag mee thuiskom, maar het is natuurlijk allemaal niet meer dan relatief bijzonder. Ik bedoel, het zijn geen platen die je elke dag vind, maar echt zeldzaam zijn ze ook weer niet. Maar ik vond ook dit singeltje:

Indorock vind ik sowieso heel weinig in de winkels die ik bezoek, maar dit is een plaatje uit de categorie nooit-gedacht-dat-ik-dit ooit-zou-tegenkomen.

Beide nummers van deze singel staan uiteraard op diverse compilaties, maar in dit geval gaat er toch niks boven vinyl.

Comments:

Tineke

2015-09-02 17:10:32

Hier in de buurt weet ik er ook nog twee! Lokroep…