Showcase

Verzamelplaatjes (deel 1)

Wednesday, 23 February 2011

Ik verzamel bedrukt oud papier. Daaronder vallen ook de talloze verzamelplaatjes die evenzoveel bedrijven al een eeuw bij hun producten doen. Ik heb geen idee hoeveel van dit soort verzamelplaatjes er zijn gemaakt, maar gezien het gemak waarmee ik ze vind moeten er tienduizenden zijn. Hier zijn een paar sportplaatjes die Blue Band in de jatren 50 bij hun pakjes boter deed:

Ik heb het hele album, maar dat kon ik vanavond niet vinden. Maar ik een heleboel plaatjes dubbel, dus als er iemand wil ruilen…
Ook margarine fabrikant Leeuwenzegel maakte in de jaren vijftig sportplaatjes. Die zijn mider mooi dan die van Blue Band, maar juist daardoor weer erg aantrekkelijk. Dit is een volstrekt willekeurige selectie uit mijn verzameling:

De man met het blauwe shirt op de twee na laatste rij is trouwens niemand minder dan Bertus de Harder, beter bekend als “de goddelijke kale”!
Van deze Leeuwenzegel sportplaatjes heb ik geen boek, maar ik heb wel een hoop losse. En vast ook dubbele, mocht u belangstelling hebben…

Comments: