Showcase

Verzamelplaatjes (deel 2)

Thursday, 24 February 2011

Naast de series sportplaatjes zijn er natuurlijk ook honderden series over andere onderwerpen: zoogdieren, vissen, bloemen, vlaggen, verre volkeren, geschiedenis, boten, auto’s, volgens mij is er geen onderwerp waarvan géén verzamelplaatjes zijn gemaakt. Ik heb vrijwel geen enkele serie compleet, maar ik koester de plaatjes die ik wel heb. Ik snap niet dat ze nauwelijks populair zijn binnen mijn kennissenkring, want vaak zijn de tekeningen spectaculair goed.
Dit zijn plaatjes uit een geschiedenisserie van Planta:

De Martougin chocolade fabrieken maakte meerdere series, en vooral die over Indianan vind ik mooi:

Soms kon je de kaartjes krijgen bij allerlei verschillende producten van verschillende merken. Deze serie was er zo een; hij heette de Kilometer Kampioen:

Blue Band had naast de sport series ook een Encyclopedie reeks:

Jacques Chocolade fabrieken had een prachtige exotische reeks , waarvan ik helaas maar vier plaatjes heb:

Ook Faam had een serie over exotische culturen:

Planta had ook een reeks boekjes met verhalen over ene Pukkie Planta. De plaatjes die daarin moesten worden geplakt waren in 3D:

En ten slotte (dat wil zeggen voorlopig, want er komt in de toekmst natuurlijk nog veel meer) de serie van Hille’s koek- en beschuitfabrieken over de Nederlandse scheepvaart historie:

Wordt vervolgd!

Comments:

red bol

2011-02-26 22:58:29

ik was helemaal wild van (behalve natuurlijk voetbalplaatjes) op mijn albums over het Wilde Westen en over de ontwikkeling van De Auto … prachtig! en werkelijk leerzaam