Showcase

Afwerkplekken

Thursday, 27 November 2014

Ik schilder op het moment in een souterrain dat waarschijnlijk tientallen jaren onbewoond is geweest. Ik heb er al heel veel gedaan, maar gelukkig werd het aftimmerwerk door iemand anders gedaan. Ik schilder liever. De timmerman heeft vakwerk geleverd. Het is een lage kelder met heel veel buizen die allemaal kriskras langs het plafond en de muren lopen. Het is een enorme puzzel geweest om die zoveel mogelijk weg te werken zonder grote stukken ruimte weg te nemen.
Maar aer waren een paar stukken waar hij niet uitkwam. Zoals dit fraaie hoekje:

Op basis van een foto is wat lastig te snappen wat nou precies het probleem is, maar er zit een kraan die toegankelijk moet blijven, en lopen twee elektrabuizen die hoe dan blijven uitsteken, hoe je ook aftimmert, en er is geen houvast voor een plank of een gipsplaat. De timmerman vond dat dit echt iets voor mij is, omdat ik graag met mijn blote handen stuc.
De rioolbuis, die dwars door de kelder loopt, heeft de timmerman prachtig afgetimmerd:

Ik heb de smalle naadjes die nog overbleven dichtgesmeerd met fix & finish en als dit straks geschuurd en geschilderd is, is dit een pronkstuk.
Maar hoe ik dit hoekje mooi moet afwerken vereist nog een paar nachtjes slapen:

Ik heb eerst de gaten die de timmerman openliet dichtgemaakt en dacht dat dit wel voldoende zou zijn, maar ik vind dat er toch nog teveel buizen te zien zijn.
Gelukkig ben ik in deze kelder nog wel twee weken bezig, dus alle tijd voor een briljante inval.