Showcase

Het Geluid Extra Editie 2

Sunday, 30 November 2014

Vorig jaar stond ik op de Beurs van Kleine uitgevers met de krant die Fake Booy voor mij had gemaakt van de eerste honderd afleveringen van de rubriek “Het geluid van Amsterdam”. Zestien A3 pagina’s, full colour, handgeletterd, in een oplage van 250 exemplaren, met een ceedee en een extra editie als bijlages. Ik heb er toen drie verkocht.
Ik lig van zulke dingen niet wakker, maar denk er wel over na tot ik snap wat ik er mee wil. In dit geval was al snel duidelijk dat het natuurlijk jammer is als er weinig animo is voor werk waar je je hart in stopt, maar ik doe het in de eerste plaats toch vooral voor mezelf. Er zijn gewoon teveel mensen die dingen maken en te weinig mensen die al die dingen willen consumeren. Maar wat ik vooral ontdekte is dat door een teleurstelling zin krijg om meer en betere dingen te maken. Teleurstellingen zijn tot nu toe een stimulans gebleken in plaats van een reden om er mee op te houden.
Dit jaar sta ik niet met meerdere uitgaves op de Beurs, en bij de meeste uitgaves reken ik niet op een stormloop van de bezoekers. Gelukkig is de oplage meestal ook niet grote dan 20 exemplaren. Behalve de tweede extra editie van Het Geluid van Amsterdam:

Daarvan heb ik gewoon weer een flinke stapel laten maken. En ik neem de stapel met groot plezier zondagavond weer mee naar huis als er geen kopers voor blijken te zijn!

Comments:

Roland Vonk

2014-11-30 23:01:41

Ik durf het bijna niet te vragen ..

frits

2014-12-01 01:15:10

Die krant stuur ik je, maar de rest kan ik helaas niet sturen. Het is een eenmalige actie in Paradiso!

Jan Turkenburg

2014-12-01 14:47:08

hier nog een gegadigde voor de krant..

Roland Vonk

2014-12-01 18:12:04

Ja, het gaat me om de krant.
Ik hou van je!