Showcase

Letter-aap

Tuesday, 4 November 2014

De afgelopen dagen was er geen bureautijd. Ik zit aan mijn bureau als er niets anders te doen is, en doorgaans is dat minstens elke avond een paar uur. Soms is het zelfs dagen achtereen. Maar nu dus even vrijwel niet.
Ik heb dus ook maar een motto van een FaceBook-vriend geletterd. Nou ja, motto: het is een kort verhaal:

Het is het motto van Natasja van Loon. Ik snap het niet en ik vind het eigenlijk ook veel te lang, maar in dit project gaat het er niet om wat ik denk, maar wat om mijn FB-vrienden denken.
Met het letteren van zo’n spreuk ben ik een paar uur bezig en ondertussen heb ik dan alle tijd om na te denken over wat er wordt gezegd. Dat leidt soms tot verrassende inzichten. Maar soms zit ik gewoon met een koptelefoon op naar toffe muziek te luisteren en fungeer ik gewoon als letter-aap.

Comments:

Ton de Ruijter

2014-11-05 14:05:30

Al draagt een aap een Rotring….

Jon van den Berg

2014-11-05 18:30:25

Je bedoelt Holly Golightly, met een “l” voor de “y” – Holly go lightly. Een mooie hint om niet al te ingewikkeld te doen.

Dit zegt het urban dictionary over haar naam:
1. A state of mind that usually effects females who want nothing more than physical attention.
2. A shnat chick who is never satisfied with her current relationship, because “there’s always something better.”

Vertel dat maar aan Natasja van Loon. ;-)

Natasja van Loon

2015-11-27 16:57:39

Hallo Jon,
Je vertelt me niks nieuws, hoor, ik heb Breakfast at Tiffany’s gelezen. Holly zegt het tegen Doc vlak voordat ze hem verlaat, het is het enige teken van zelfinzicht dat het verhaal van haar laat zien, en illustreert de zelfhaat die onder haar rusteloze, vluchtige en lichtzinnige houding schuilgaat. Als motto is het ironisch omdat ik juist het tegendeel van Holly ben, ik kan net zo min als Doc leven van lucht, maar dat graag verberg achter een luchtige houding. Iets met verlangen naar die luchtigheid, als die emotie je iets zegt.