Showcase

Ornamenten

Tuesday, 18 November 2014

De afgelopen anderhalve week heb ik samen met Dirk Koorn alle ramen van een huis geschilderd. Normale mensen doen dat in de zomer, maar het kon hier niet anders.
Wonder boven wonder lukte het om tussen de buien door alles twee keer te gronden en twee keer af te lakken. Soms was het best koud op de steiger, maar nooit zo koud dat je niet kon schilderen. Onder de zeven graden wordt de verf onhandelbaar. Een paar keer werd de verf wat stroperig, maar omdat het raamkozijnen waren, ging dat allemaal net.
Als kers op de taart heb ik vandaag ornamenten getekend op de stenen halve manen boven de drie benedenramen. Een buurman had ons een foto geven van hoe dit soort ramen er vroeger uitzagen. Bij Van Beek heb ik Posca stiften gekocht. Uiteraard gevraagd of de verf watervast was. Ja, geen probleem. De ornamenten stonden er vrij snel op. Dit was een leuk klusje:

Thuis zat het me toch niet lekker. Is Posca verf echt helemaal watervast? Ik deed wat testjes en ontdekte dat de verf beslist niet watervast is. Dat de verf er afspoelt vind ik op zich niet zo erg, die ornamenten schilder ik wel opnieuw. Maar al die verf loopt dan over de pas geschilderde witte kozijnen!
Volgens buienradar gaat het vannacht niet regenen, dus met een beetje geluk kan ik morgen een laag lak over de ornamenten aan brengen voordat er iets mee gebeurt.
Harde les.

Comments:

Mjn

2014-11-23 07:00:14

Wat.balen zeg. Ziet er heel mooi uit. Nooit geweten dat het oorspronkelijk zo was. Leuk

Rex

2014-11-30 12:53:42

Dit is vakmanschap, goed dat je dat kozijnmotief in stand houdt. Ik gebruik zwarte edding stift om het wit overgeschilderde reliƫfnummer op mijn brievenbus te verduidelijken, maar om de paar maanden vervaagt het. Dat is in een paar tellen verholpen, maar in jouw geval lijkt me lakken een verstandige oplossing.