Showcase

Mini mancave expo

Saturday, 15 November 2014

Toen ik gisteren thuis kwam, lag er dit op mijn bureau:

Af en toe neem ik me voor om weer eens iets anders te gaan doen dan verpakkingen te betekenen, maar ik vrees dat er een therapie aan te pas moet komen om dit werkelijk te laten gebeuren. En vooralsnog zit ik nog niet eens in de fase waarin ik zelf inzie dat het niet goed voor me is, dus ik heb gisteravond heerlijk zitten tekenen.
Ondertussen dacht ik aan de expositie, die er mogelijk volgend jaar gaat komen. De enige echte eis die ik stelde, voor zover ik in een positie verkeer waarin ik eisen kan stellen, is dat er niet een paar dingen aan een lege witte wanden komen te hangen. Ik wil proberen de bezoekers het gevoel te geven dat ze overladen worden. Dat ze naar huis gaan met het idee dat ze het niet helemaal hebben begrepen. Een van de nog op te lossen kwesties hoe je al die verpakkingen toont. Ik geef vooralsnog de voorkeur aan een soort collage: alle wanden helemaal volhangen, met min of meer gelijkmatige tussenruimtes. Met de oogst van de afgelopen twee dagen heb ik in mijn nieuwe werkruimte een klein testje gedaan:

Zoiets, maar honderd keer zoveel. Plus nog een aantal andere verrassingen. Maar daar ga ik u pas iets over vertellen als het zover is.

Comments:

Mirjam Boelaars

2014-11-15 19:49:03

het ophangen lijkt me een lastig iets.. zoals het er nu uitziet is het ‘t mooist, maarhoe doe je dat aan een wand zonder dat je het werk beschadigd (dubbelzijdig plakbandje erachter of buddys – dat kaugumachtig spul)of zonder dat je iets ziet van de bevestiging…?? Maar misschien heb je daar allang over nagedachten is de oplossing de verrassing!

frits

2014-11-16 12:59:06

Ik wil het het liefst met buddies op de muur plakken. Dat de achterkant dan beschadigd wordt, vind ik niet erg. Die zijn sowieso vaak al beschadigd. En ik zou graag willen dat de bezoekers het kunnen aanraken, dus vooral geen lijsten. Maar hee, er is nog geen enkele afspraak over een expo! Dit zijn dagdromen.