Showcase

Amstleven schepen

Sunday, 2 November 2014

Zaterdag in Rotterdam een mooi reclameboek gekocht:

Het is een ouwetje uit 1939. Er hoefden geen plaatjes verzameld en ingeplakt te worden, alle tekeningen zijn gewoon gedrukt. De tekeningen zijn gemaakt door Studio Cerro en Mogens Moe, lees ik in het colofon.

In heb het verzamelen van reclameboeken enige tijd terug op een laag pitje gezet. Ik weet niet wat ik met al die boeken zou kunnen doen, het zijn er teveel en ik vind lang niet alles mooi. Ik bewaar alleen wat ikzelf mooi vind en heb sowieso geen zin om een soort encyclopedie van dit soort boeken te maken. Maar ik zou nog steeds wel iets willen maken waarin de schoonheid van deze uitgaven en een groot aantal van de prachtige illustraties getoond wordt.
Ik heb de boeken inmiddels weer bij elkaar en op volgorde in een kast staan, dus net plan om er iets mee te gaan doen, begint weer te borrelen. Dus: wordt vervolgd.
Hier zijn nog een paar tekeningen uit het Schepenboek van Amstleven:

Comments:

Federico

2014-11-02 22:57:47

Het is wederom een prachtige aanschaf beste Frits. Zelf ben ik als ik daar de tijd voor kan vrijmaken druk bezig boeken en tijdschriften in te scannen om zodoende de kasten leger te krijgen en het materiaal toch onder mijn hoede te hebben. Goed ook voor de kringloop winkel.

Roland Vonk

2014-11-03 07:53:28

Fraaie tekeningen.
Maar het is waar: voor wie geplaagd wordt door interesses en het vermogen tot bewonderen is er te veel.