Showcase

Artwork

Monday, 10 November 2014

Afgelopen zaterdag vierde onze zoon zijn 20e verjaardag. In zijn nieuwe woning. Omdat de muren nog leeg waren, heb ik hem een schilderij van een spreuk gegeven die hij toevallig een paar dagen eerder uit zijn mond liet rollen. Op het moment dat hij het zei, was hij zich waarschijnlijk niet bewust hoe goed hij in een zin zijn levenshouding verwoorden, maar gelukkig heb ik het onthouden. En de volgende dag op een schilderijdoek gezet:

Rond een uur of elf ben ik naar Mulligan’s Pub gefietst, waar The Unborn Brothers zouden optreden. Op de poster stond 22:00 dus elf uur leek me wat aan de vroege kant, maar allez. Blijkt dat ze echt precies om tien uur waren begonnen! Volgens mij was dit de eerste keer dat ik meemaak dat een concert in Amsterdam op tijd begon.
Gelukkig waren er nog twee sets. De band stond pal naast de ingang van de pub. Het begrip pijpenla hoef je niemand uit te leggen die wel eens in Mulligan’s is geweest. Ik schat dat het grootste deel van het cafe drie meter breed is. De band stond op een podiumpje dat half zo groot was als onze douche. Maar het was een tof concert. Helaas kreeg ik met mijn iPhone niet alle geluiden opgenomen van waar ik stond. Maar u zult het er mee moeten doen. Hier zijn The Unborn Brothers met de toegift van zaterdag:

Na afloop zat ik wat te praten met bezoekers die bleven hangen, onder andere over het artwork dat Erik Kriek voor de band maakt. Ook dit keer had hij weer een poster gemaakt. Ik was van plan dat ding bij mijn vertrek stiekem mee te nemen,maar ik vergat het. De volgende dag kreeg ik van Maia Matches deze foto van een lege plek in Mulligan’s in mijn mailbox:

Zij had er wel aan gedacht om de poster mee te nemen. Nu moet ik dus iets bedenken om hem van haar af te troggelen. Suggesties zijn welkom!

Comments:

Rico

2014-11-10 22:05:44

Frits ik mis het plot. Het cadeau voor je zoon ging je dat oorspronkelijk overhandigen bij Mulligan’s of was dat een tweede avontuur zonder pauze. Toen de lege plek aan de muur getoond werd raakte ik bijna het spoor volledig bijster. Enfin, was je zoon blij met het doek?

Aris

2014-11-12 20:58:50

Ik ben ook wel benieuwd naar die toegift ;-)
Heb ik helemaal gemist zeker.

frits

2014-11-12 21:02:22

Hij staat er nu wel hoorbaar op, Aris!

Aris

2014-11-12 21:32:48

Thanks! Was zeer leuk dat je er was!

Matches

2014-12-26 15:39:20

Ha, ha, Frits! Eindelijk zie ik je post over de vermiste affiche! Zal ik een kopie voor je maken? Of kom je liever dat ding van mijn muur afhalen? Hoedanook — tot gauw bij de volgende concert!