Showcase

Compilatie

Tuesday, 15 September 2020

Het schrijven van brieven is een van de pilaren waarop mijn leven rust. Ik schrijf liever brieven dan dagboeken. Het idee dat iemand mijn gedachten leest helpt om ze zuiverder te verwoorden. Op dit blog schrijf ik heel anders dan in brieven. Want ik heb geen idee wie dit allemaal leest en ik wil geen verwaaring zaaien of discussies opzoeken. Maar soms denk ik wel eens dat ik met het merendeel van de lezers van dit blog ook correspondeer. En misschien kan ik net zo goed stoppen met dit blog en alleen maar brieven gaan schrijven.
Wat ik zo mooi vind aan brieven schrijven is dat ik al schrijvend vaak tot inzichten kom waarvan niet wist dat ik ze had. Ik heb dit al vaker gezegd: het voelt alsof een verstandiger deel van mijn brein mijn pen stuurt. Het deel van mijn brein dat mijn tong stuurt is een stuk minder verstandig.
De afgelopen dagen was ik met mijn schoonfamilie. Ik had onder andere leuke gesprekken met een Zwitserse neef over de toekomst. Zijn toekomstbeeld, als achttienjarige, is compleet anders dan mijn toekomstbeeld. Maar hij stelde vragen, wat altijd een zeldzaam en goed teken is. Mijn toekomstbeeld is gebaseerd op een verleden waar hij weinig tot niets van af weet. Dat maakt mijn ideeen over de toekomst onbetrouwbaar, omdat ik niet objectief ben. Maar bij hem is het omgekeerde het geval: wat hij denkt over de toekomst is eveneeens onbetrouwbaar omdat hij weinig ervaringen hebt. Ik hoop dat deze gesprekken een vervolg krijgen, al is dat wat lastig gezien de grote afstand. En brieven schrijven is voor de jeugd van tegenwoordig veel gevraagd, helaas.
‘s Nachts kon ik een keer niet slapen en bedacht dat ik een compilatie ceedee ga maken met liedjes die mijn visie op wat er momenteel in de wereld gaande is verwoorden. Ik heb “The lunatics have taken over the asylum” van Fun Boy Three al eerder genoemd. Maar op die ceedee komt zeker ook “Language is a virus” van Laurie Anderson.
Veel liedjes die ik lang geleden veel beluisterde blijken een perfecte soundtrack voor deze krankzinnige tijden. Zoals de hele eerste twee elpees van Foetus. Ik denk dat ik “ Satans place” op mijn compilatie ga zetten. Wat een feest om dit na jaren weer terug te horen.

Mocht u suggesties hebben, hoor ik die graag van u. Mag uiteraard ook per post.

Comments: