Showcase

Toekomst

Friday, 18 September 2020

Ik krijg elke week wel een keer te horen dat ik te pessimistisch ben. Of dat ik wel veel zeg maar niks doe. Of dat ik onzin vertel, een eenzijdige kijk heb, onnodig angst zaai of gewoon een complotdenker ben. Ik ga me niet verdedigen. Om mij heen zie in de samenleving instorten. In Nederland gaat het beter en langzamer dan in veel andere landen, maar ook hier snap ik niet hoe iemand nog kan denken dat we hier de boel onder controle hebben en dat het over een paar maanden allemaal weer okee is.
In Amerika is een onmiskenbare correlatie tussen het aantal corona-zieken/doden en welke politieke portij in de betreffende stat de macht heeft. In Nederland is het iets lastiger om te zien hoe de regering de corona-crisis misbruikt voor hun eigen agenda.
Wat bijvoorbeeld in Los Angeles gebeurt is bizar. Alleen al het feit dat duizenden gevangenen zijn vrijgelaten vanwege corona zou iedereen te denken moeten geven. Ik denk dat dit een van de vele voorbeelden is van hoe opzettelijk chaos wordt gecreeerd. Dit lijkt wereldwijd op allerlei manieren te gebeuren: de maatregelen creeeren meer chaos dan dat ze het probleem oplossen. Ik weet helaas ook niet hoe het probleem zou moeten wporden opgelost: er zijn teveel dubbele agenda’s, leugens en onzinnigheden in het spel om te kunnen begrijpen wat er precies aan de hand is. Maar dat het zaakje stinkt lijdt voor mij geen enkele twijfel.

Comments: