Showcase

De Pinokkio show (deel 2)

Thursday, 3 September 2020

Ik heb al meer dan genoeg krediet verspeeld met mijn mening geven over wat er in de wereld gaande is. Bovendien kan ik mezelf wel blijven herhalen tot Sint Juttemis en het leidt tot niks. Maar ik wil u toch op de hoogte houden van de belangrijkste ontwikkelingen. Zoals de manier waarop een handvol mensen de hele wereld gek hebben weten te maken zonder enige reden. Zoals Fauci, een glibberaal waar Ferdinand Grapperhaus nog een hoop van kan leren:

Wat Fredinand Grapperhaus betreft: zijn maatregelen zijn op zich al krankzinnig. Maar hij noemde mensen die zich er niet aan houden “ aso’s” en liet zich ook in andere bewoordingen op niet mis te verstane taal uit over hoe mensen dienen te worden aangepakt als ze zijn regels overtreden. En dat is op grote schaal gebeurt: 380 euro boete per persoon en een strafblad-aantekening als je te dicht bij elkaar in een park zit, duizenden euro’s boete voor de uitbater als dit in een horeca-gelegenheid gebeurt, enzovoort. Dat iemand dan zelf die regels overtreedt geeft te denken. Of hij is heel dom, of hij is zo arrogant dat hij vindt dat hij boven zijn eigen wetten staat, en hoe dan ook geeft hij blijk van geen enkel inlevingsvermogen in wat zijn terreur-regels aanrichten. Maar nog erger is dat hij denkt dat door twee keer 380 euro aan het Rode Kruis over te maken dat hij er dan mee weg kan komen. Ik heb ze niet geteld maar er waren meer dan twintig mensen op die bruiloft, dus dat is 20×380=7600 euro boete plus strafblad-aantekeningen. En als hij een vent was betaalde hij ook de tienduizend euro boete voor de verhuurder van de zaal waar de bruiloft plaatsvond. Want dat moeten gewone mensen namelijk ook volgens zijn wetten.
Het is nog erger: hij heeft keihard gelogen over hoe hij zijn eigen wetten overtrad en moest die leugens toegeven toen er steeds meer foto’s opdoken. In de kamer werd gezegd dat het niet mooi was dat dit allemaal uitkomt omdat er stiekem (?) foto’s zijn gemaakt. Dat haalt je de koekoek! Er hangen op elke hoek van de straat camera’s van de regering, er rijden de hele dag auto’s rond met camera’s, al mijn mails en telefoontjes worden afgeluisterd. Grapperhaus is oorzaak van het systeem waarvan hij nu de consequenties ondervindt. Daar had hij niet op gerekend. Ik hoop dat de rest van regeringsleiders ook gaan voelen wat ze de mensen aandoen. Een van mijn favoriete spreuken is
“ Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.” Als iemand dit niet kan bedenken voordat hij of zij iets doet dan moet het maar achteraf. Wij betalen die mensen om onze belangen te behartigen, niet om ons leven nodeloos moeilijk te maken met hun eigen agenda’s.

Ik spreek regelmatig mensen die het allemaal niet zo erg vinden, zelfs niet als ze verplicht tien dagen in quarantaine moeten. Lekker rustig, zeker als je werk hebt dat je thuis kunt doen. Ook de anderhalve meter afstand vinden sommige mensen prettig. En er zijn mensen die het niet erg vinden om een mondkapje te dragen, ook niet als de trein verder leeg is. Sommige mensen missen niet dat ze al zeven maanden geen live muziek konden horen of konden dansen. Sommige mensen denken echt dat er straks een vaccin komt dat hun gaat beschermen. Ik hoor in mijn omgeving heel weinig zorgen over wie straks alle schade moet gaan betalen die de samenleving oploopt. Alleen al al die tests gaat ons de pensioenen en andere zaken kosten. Sommige mensen denken zelfs dat de samenleving al deze maatregelen gaat overleven en dat het geen problemen gaat opleveren als straks een op de zeven mensen geen werk meer heeft, als de middenstand wordt gesnoeid en veel leuke winkels verdwijnen. En hoe erg is het dat alle studies vanaf nu via een scherm plaatsvinden? En wie denkt nog dat alles ooit nog teruggedraaid gaat worden? Het is niet leuk om slecht nieuws te brengen maar ik word langzamerhand kotsmisselijk van wat er gaande is en van de manier waarop hoe gebeurtenissen worden gemanipuleerd in het nieuw en in gesprekken. Want waarom wordt er door de officiele instanties niets gedaan met een geneesmiddel asl hydrochloroquine, dat toch door hel wat artsen wereldwijd als werkzaam tegen virus-infecties wordt gebruikt. Waarom zegt Hugo de Jonghe met zijn beperkte kennis van zaken dat het kwakzalverij is terwijl ik toch hele andere informatie vind?
Verder gaat het goed met me, hoor. Ik heb het geluk dat ik me thuis goed kan vermaken. Helaas heeft niet iedereen dat geluk.