Showcase

Vaccins

Monday, 7 September 2020

Als ik google op op YouTube zoek naar “ trial covid19 vaccin 2020” vind ik uitsluitend berichten die zeggen dat het allemaal volledig veilig, effectief en/of veelbelovend is. Dit wordt gezegd over alle bedrijven die bezig zijn een vaccin te ontwikkelen, inclusief AstraZeneca, waar Nederland voor 750.000.000 euro vaccins heeft besteld. Dit is absurd: Google heeft kennelijk hele goede algoritmes ingezet om te voorkomen dat mensen ontdekken dat vaccins een veel groter probleem zijn dan ons wordt voorgespiegeld door de media, regeringen en de farmaceutische industrie. Ik kan echt helemaal niks vinden behalve jubelberichten, ook niet als ik andere zoektermen gebruik, zoals “side effects”. Dit zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat alle farmaceutische bedrijven, zonder uitzondering, in een absolute recordtijd er in slagen iets te presteren dat tot een half jaar geleden als volstrekt onmogelijk werd beschouwd. Dit zaakje stinkt zo vies dat ik er misselijk van word.
Normaal kost het jaren om een veilig en effectief vaccin te ontwikkelen, en meestal lukt het niet. Kijk bijvoorbeeld eens naar alle processen, claims en schadevergoedingen die de farmaceutische industrie achtervolgen omdat hun vaccins niet veilig en effectief zijn. Bijvoorbeeld hier. Een vaccin tegen een corona-virus werd tot een half jaar geleden als een holy grail beschouwd: het virus muteert veel te snel om er een vaccin tegen te kunnen maken dat werkt. De vraag is: wat zijn al die farmaceutische bedrijven dan nu aan het fabriceren? In de video die ik twee dagen geleden op dit blog linkte vertelt een dame allerlei zaken die klinken als een aflevering van Black Mirror, maar ik zou heel graag precies willen weten wat er in die vaccins zit. Ik kan niet veel vinden. Misschien kunt u beter googlen, en dan zou ik het zeer op prijs stellen als u me de links stuurt.

Dat mensen ziek worden en sterven van virussen is erg, maar het is naar mijn idee niet het grootste probleem dat de samenleving momenteel heeft. Er sterven dagelijks 24.000 mensen van honger en er verdijnen elk jaar een paar miljoen kinderen. In Amerika alleen al 800.000. Waarom zien we daar niet elke dag staistieken van in de media?

Comments: