Showcase

Sterren tellen

Monday, 14 September 2020

Het televisieprogramma “ Beste zangers van Nederland” wordt hier thuis graag bekenen. Ik zie alleen de hoogtepunten achteraf als onze dochter me zegt dat ik ze moet zien. Het is altijd mooi om mensen te zien die iets heel goed kunnen. graag doen en lef hebben om buiten hun gebaande paden te wandelen. In een recente aflevering zong Stef Bos een liedje van Diggy Dexx dat naar mijn idee een perfecte handleiding is voor een houding tegenover de huidige toestand in de wereld:

Ik mis de live muziek. En ik denk dat er veel mensen zijn die dit missen. En ik denk dat de kracht van muziek misschien wel een van de ingredienten is van het wonder dat ons uit de huidige crisis kunnen trekken.
Als ik Mark Rutte, Hugo de Jonghe of Fredinand Grapperhaus zie dan kan ik me heel moeilijk voorstellen dat ze heftig geemotioneerd worden door een liedje. Of dat ze opgaan in het dansen op een liedje. Of dat ze zich een hele week verheugen op een optreden van een band. Dit soort mensen leven niet in mijn wereld en de gevolgen van de beslissingen die ze nemen voelen ze zelf ook helemaal niet. Muziek is een wapen tegen onrecht en ongevoelige mensen. Ik denk niet dat mensen als Ferdinand Grapperhaus, Mark Rutte of Hugo de Jonghe beseffen dat dit lied ook over hen gaat.
Ik was nooit een grote fan van de liedjes van Stef Bos maar dit was een enorme eye-opener. De intensiteit en kracht die hij in deze paar minuten legt staan symbool voor waar het leven om draait. En zoals hij zelf zegt, het gaat niet om de zanger, niet om het liedje, het gaat om de teksten.
Wordt vervolgd!

Comments: